ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Καταδικάζουμε την εργασιακή ζούγκλα, που εφαρμόζει ναυτιλιακή εταιρεία με προσλήψεις και απολύσεις με βάση τα δρομολόγια του πλοίου.

Δημοσιεύτηκε στις

Το «HSC Champion Jet  της ναυτιλιακής εταιρίας SEAJETS με βάση τα δρομολόγια του, κάθε Παρασκευή – Κυριακή – Δευτέρα εκτελεί δύο φορές το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΙΦΝΟ – ΣΕΡΙΦΟ – ΜΗΛΟ – ΣΕΡΙΦΟ – ΣΙΦΝΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ, με αναχώρηση από Πειραιά στις 08:00 και με τέλος δρομολογίων στον Πειραιά στις 22:50.

Στο πλοίο ναυτολογείται διπλό πλήρωμα την Παρασκευή, που απολύεται την ίδια μέρα και αντίστοιχα ναυτολογείται την Κυριακή και απολύεται την Δευτέρα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία σε γνώση και συνεργασία με την λιμενική αρχή στην αιτιολογία της απόλυσης γράφεται κάθε φορά «λόγω μετάθεσης»!!!, παραβιάζοντας ακόμα και τα ελάχιστα, που προβλέπονται στη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας.

Καταδικάζουμε την εργασιακή ζούγκλα, που εφαρμόζει η ναυτιλιακή εταιρεία με προσλήψεις και απολύσεις με βάση τα δρομολόγια του πλοίο. Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας  και των υπηρεσιών του, που από κοινού με την εταιρεία υπονομεύουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς εκπαιδευτικούς του Μεξικού

Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ελλάδας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους...

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Ψήφισμα για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια των εργοδοτικών και κυβερνητικών δυνάμεων...

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Αλληλεγγύη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, απέναντι στη νέα απόπειρα  εργοδοτικής παρέμβασης...