ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ :Αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών της Γερμανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σημερινό απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών της Γερμανίας, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Οι συνθήκες γαλέρας με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, είναι κύριο χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που αυξάνει διαρκώς το βαθμό εκμετάλλευσης, συνθλίβει δικαιώματα ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκαλεί την ανεργία, τη φτώχια, τη μετανάστευση, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Αντίθετα για εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανους, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, συνεχή είναι τα νομοθετήματα, τα προνόμια και οι επιδοτήσεις, που τους υπηρετούν.

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη, είναι τα όπλα των εργατών απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα του κεφαλαίου. Αυτό μας διδάσκει ιστορικά η ταξική πάλη, η πορεία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Συλλαλητήριο 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συλλαλητήριο την Πέμπτη18 Σεπτέμβρη στις 07 το απόγευμα στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να υψώσει τείχος στους φασίστες και στο σύστημα που τους γεννά και τους...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΟΛΟΙ...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων...