ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ :Αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών της Γερμανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σημερινό απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών της Γερμανίας, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Οι συνθήκες γαλέρας με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, είναι κύριο χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που αυξάνει διαρκώς το βαθμό εκμετάλλευσης, συνθλίβει δικαιώματα ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκαλεί την ανεργία, τη φτώχια, τη μετανάστευση, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Αντίθετα για εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανους, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, συνεχή είναι τα νομοθετήματα, τα προνόμια και οι επιδοτήσεις, που τους υπηρετούν.

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη, είναι τα όπλα των εργατών απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα του κεφαλαίου. Αυτό μας διδάσκει ιστορικά η ταξική πάλη, η πορεία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Καταγγελία για την σύμβαση με ιδιώτη στην καθαριότητα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Στις 22/7/26 στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας κατατέθηκε μια ώρα πριν ...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Χορήγηση των προβλεπόμενων καλοκαιρινών αδειών σε όλους τους συναδέλφους

Καταγγέλλουμε τα άθλια περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί στο Σωματείο μας: Για εταιρείες και γραφεία...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο, συνταξιούχο οικοδόμο και αγωνιστή του συνδικαλιστικού ...