Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στον Εισαγγελέα

Δημοσιεύτηκε στις

Κλιμάκιο του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων έκανε παρέμβαση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων για το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών.

      Καταγγείλαμε στον εισαγγελέα, τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις 2 νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή πανεργατική απεργία, τις προσαγωγές συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών, την επιβολή προστίμων σε δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές.

    Καταγγείλαμε τα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας κατά την χθεσινή ημέρα απεργίας που είναι συνέχεια του οργίου καταστολής κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, της προσαγωγής συνδικαλιστή, και τον έλεγχο συνδικαλιστών που ενημέρωναν στα σουπερ μάρκετ τις προηγούμενες ημέρες.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η καταστολή κορυφώθηκε κατά την χθεσινή ημέρα απεργίας, στοχεύουν στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, στο χτύπημα  του δικαιώματος των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους στην υγεία , στη ζωή , στη δουλειά.

  Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των 2 συλληφθέντων νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή απεργία , όπως και όλες οι κατηγορίες απ τις συλλήψεις κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
  • Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν
  • Να σταματήσουν τώρα οι προκλητικές προσαγωγές

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στο Έργο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά: Όλες και όλοι το Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 12:00μμ στο Σύνταγμα

 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12:00 μ.μ.  Το Σάββατο 28 Φλεβάρη...

Σωματείου Εργαζόμενων ICAP: Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28/2 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 12:00 Ή...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Όλοι στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις 26 – 27 και 28 Φλεβάρη μαζί με τους μαθητές μας

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...