Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: «Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι»

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΥΠΠΟ σε τελευταία νομοθετική διάταξη εμφανίζει κάποια μέτρα που τα κοστολογεί στο ύψος των 28.000.000 ευρώ για την «ανακούφιση» των Ελεύθερων Επαγγελματιών που απασχολούνται στον Πολιτισμό.

Σε αυτά τα μέτρα προβλέπει την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τα έτη 2022, 2023, 2024, σε  όσους είχαν διακόψει μέσα στην οικονομική κρίση και κάνουν επανέναρξη εργασιών.

Επιπλέον προβλέπεται για την ίδια περίοδο η επιδότηση του κύκλου εργασιών μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ, για  τους πρώτους 3100 που θα κάνουν επανέναρξη!!!

Για τους Καλλιτέχνες οι οποίοι εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά για την ίδια περίοδο των τριών ετών θα υπάρχει μείωση του τέλους επιτηδεύματος από 650 ευρώ στα 400 ευρώ!!!

Το ΥΠΠΟ εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες την εξασφάλιση 770.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης,  για τη δημιουργία ενός νέου  εργασιακού και ασφαλιστικού των εργαζομένων στον Πολιτισμό. Παρουσιάζει σα λύση στα προβλήματά μας τη διεύρυνση της αυτοαπασχόλησης στον κλάδο και ένα ξεχωριστό ασφαλιστικό για τους Καλλιτέχνες, δίνοντας «προνόμια» και «ευκαιρίες»!!!

Λίγος χρόνος πέρασε για να φανεί ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα συμβάλλει στην ενίσχυσή μας και αυτό μόνο για τους 3000 πρώτους που θα προλάβουν. Όλοι οι άλλοι «παρηγοριά στον άρρωστο».

Άραγε τα υπόλοιπα 740 εκατομμύρια ευρώ που θα πάνε;

Το ΥΠΠΟ σήμερα προωθεί καταχρηστικά την αυτοαπασχόληση για τους εργαζόμενους του κλάδου, ακόμα και σε εποπτευόμενους από αυτό Φορείς. Χρηματοδοτεί με άγνωστα ποσά  Ιδρύματα για μελέτες που θα «βαφτίζουν το κρέας ψάρι». Όλα αυτά για να ρίξουν στην πλάτη μας το κόστος της ασφάλισης, για να απαλλαγούν οι εργοδότες από κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει στην εργατική νομοθεσία.

Όταν βάζουμε στους εκπροσώπους του Υπουργείου την ανάγκη  να χρηματοδοτηθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που τόσο πολύ έχουν χτυπηθεί από την Πανδημία,  μας απαντάνε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Άραγε από ποιο λεφτόδεντρο βγήκαν τα 11 δις χρηματοδότηση στους μεγάλους επιχειρηματίες που προβλέπει ο τελευταίος αναπτυξιακός νόμος; Άραγε από ποιο λεφτόδεντρο παίρνουν τα χρήματα για να δίνουν αφορολόγητο καύσιμο για τους εφοπλιστές, που ανεβάζουν τα εισιτήρια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τρίτη φορά;

 Άραγε πως θα πληρώσουμε όλοι εμείς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; πως θα δουλέψουμε το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με αυτές τις τιμές στα καύσιμα, που το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι φόροι;

Η απάντηση του ΥΠΠΟ είναι σαφής. Τα πολλά στους λίγους και τα λίγα στους πολλούς και για την ακρίβεια στους πρώτους 3.000 που θα προλάβουν.

Η λύση για εμάς τους πολλούς δεν είναι να τρέξουμε σαν τα πεινασμένα σκυλιά να αρπάξουμε πρώτοι την μπουκιά απ’  το διπλανό μας.

Απάντηση σε αυτή την κατάντια και τον εξευτελισμό είναι η οργάνωση στο Σωματείο μας και η μαζική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπ. Γεωργίας – Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής: Όλοι στη συγκέντρωση 1μ.μ. στη Βουλή

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των αναστολών εργασίας

Άμεση εφαρμογή της απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση των...

Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων:Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για...