Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Ενημέρωση για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων στον Πολιτισμό

0
image_pdfimage_print

Το Σωματείο μας μαζί με άλλα Σωματεία εργαζόμενων στον Πολιτισμό καταθέσαμε τα αιτήματά μας στα αρμόδια Υπουργεία. Ζητήσαμε το άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού και Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.  Συγχρόνως ζητήσαμε τη συνέχιση της επιδότησης των εργαζόμενων του κλάδου μας για όσο διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρεάζουν την εργασία μας και το εισόδημά μας.

Γνωρίζουμε καλά ότι ακόμα και αν οι χώροι εργασίας μας ανοίξουν, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων θα βρει δουλειά κι αυτοί με μειωμένες αμοιβές συγκριτικά με τη προηγούμενη περίοδο. Οι ηγεσίες των Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εργασίας δε μπήκαν στο κόπο να δώσουν απαντήσεις. Για τα ζητήματα της εξασφάλισης επιβίωσης χιλιάδων συναδέλφων κινούνται με τραγική καθυστέρηση ενώ για τη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το 8ωρο, και δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καταστρατηγούν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, είναι ταχύτατοι και αποφασισμένοι. Συγχρόνως για να τελειώνουν και με τις ενοχλητικές μας κινητοποιήσεις, φέρνουν νόμο που παρεμβαίνει ακόμα περισσότερο στις διαδικασίες των Σωματείων μας δυσκολεύοντας πιο πολύ τη λειτουργία τους.

Στη σημερινή κινητοποίηση η Κυβέρνηση δε δίστασε να εφαρμόσει το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων περικυκλώνοντας τη πορεία μας με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Με αυτό τον τρόπο έδειξε καθαρά ότι είναι αποφασισμένη να διευρύνει και να εφαρμόσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο συρρίκνωσης των διεκδικήσεών μας, των αγώνων μας και κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων μας.

Μπροστά σ’ όλα αυτά μόνος δρόμος που μας μένει είναι η οργάνωση, η μαζικοποίηση και η κλιμάκωση. Το Σωματείο μας καλεί σ’ αυτό το δρόμο με πρώτο σημαντικό σταθμό τη Γενική μας Συνέλευση στις 25 Απρίλη 3 μ.μ. στο Πεδίο του Άρεως (πίσω από το θέατρο Άλσος). Δεύτερος σταθμός η συμμετοχή μας στην Απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Share.

Comments are closed.