Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού :Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 11 Ιούνη, χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών για την συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της απεργίας στις 10 Ιούνη, κόντρα στη επαίσχυντη στάση των εφοπλιστών και του Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλουν την απεργία παράνομη.

Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων

και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συντονίσουμε τη δράση μας με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και να κλιμακώσουμε τον απεργιακό αγώνα, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα, που θέλει να καταργήσει το 8ωρο, να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση.

Αγωνιζόμαστε για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στις κατευθύνσεις των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 16 Ιούνη από 00:01 έως 24:00, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στη πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

την συνδικαλιστική δράση – το δικαίωμα στην απεργία

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Ψήφισμα του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου για τους αγρότες

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζει σταθερά το μεγάλο αγώνα των χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων,...

Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής: Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα μπροστά στην εξαγορά του Κρητικού από το Μασούτη

Καμία σκέψη για απολύσεις προσωπικού – βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας!  Συναδέλφισσες-φοι...

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής: Απαιτούμε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Καραϊβική

Το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ...