Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού :Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 11 Ιούνη, χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών για την συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της απεργίας στις 10 Ιούνη, κόντρα στη επαίσχυντη στάση των εφοπλιστών και του Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλουν την απεργία παράνομη.

Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων

και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συντονίσουμε τη δράση μας με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και να κλιμακώσουμε τον απεργιακό αγώνα, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα, που θέλει να καταργήσει το 8ωρο, να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση.

Αγωνιζόμαστε για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στις κατευθύνσεις των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 16 Ιούνη από 00:01 έως 24:00, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στη πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

την συνδικαλιστική δράση – το δικαίωμα στην απεργία

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες δεν θα γίνουν θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Τα νέα χτυπήματα σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο αποδεικνύουν...

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Απραξία για την άνεργη πολύτεκνη μητέρα

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου επανέρχεται 1,5 μήνα μετά, στο θέμα της άνεργης πολύτεκνης...

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Για την τροπολογία σχετικά με τις συντάξεις χηρείας

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ...