Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού :Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 11 Ιούνη, χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών για την συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της απεργίας στις 10 Ιούνη, κόντρα στη επαίσχυντη στάση των εφοπλιστών και του Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλουν την απεργία παράνομη.

Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων

και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συντονίσουμε τη δράση μας με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και να κλιμακώσουμε τον απεργιακό αγώνα, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα, που θέλει να καταργήσει το 8ωρο, να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση.

Αγωνιζόμαστε για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στις κατευθύνσεις των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 16 Ιούνη από 00:01 έως 24:00, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στη πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

την συνδικαλιστική δράση – το δικαίωμα στην απεργία

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις ΣΣΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΛΑΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με συμμετοχή στην ΣΤΑΣΗ...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής: 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη Δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε Το Σάββατο 28/02/2026 συμπληρώνονται...

Κάλεσμα ΔΑΣ ΕΚΑ: Στο 33ο Συνέδριο του ΕΚΑ ψηφίζουμε ΔΑΣ για πραγματική αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Στο 33ο Συνέδριο του ΕΚΑ, στις 7 και 8 Φλεβάρη έγινε το...