Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων διανομέων της E-Food

Δημοσιεύτηκε στις

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της e- food και στον δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που επιδιώκει να μετατρέψει τους διανομείς από μισθωτούς εργαζόμενους σε ‘συνεργάτες’! Κοινώς ζητάει από τους διανομείς να χαρίσουν τα δικαιώματά τους όπως δώρα Χριστουγέννων & Πάσχα, άδειες, νυχτερινές προσαυξήσεις και ότι άλλο έχει απομείνει. Θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν «ως εργολάβοι» και αν έχει δουλειά να πληρώνονται, ειδάλλως να περιμένουν στον δρόμο μέχρι να πάρουν παραγγελία.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω όπως και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφατα σε συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης Σύριζα. Ο νόμος έκτρωμα- Χατζηδάκη, τον οποίο προσπαθεί να εφαρμόσει η E-Food, αποδεικνύει πλέον φανερά πως δεν φέρνει τελικά την ανάπτυξη στις εργασιακές σχέσεις αλλά χτυπά τους εργαζόμενους, από την δουλειά των οποίων βγαίνουν τα κέρδη της εταιρείας.                                     

Χαιρετίζουμε τη μαζική πανελλαδική στάση εργασίας και τις μοτοπορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στις 22/9 και έδωσαν μία πρώτη μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία της Efood.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν παράδειγμα από τον αγώνα αυτό και να σηκώσουν ανάστημα σε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης, σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων τους ή και προσπάθεια επιβολής του αντεργατικού νόμου – εκτρώματος Χατδηδάκη.

Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στους εκφοβισμούς, να απευθυνθούν στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία τους. Οι αγώνες των εργαζομένων είναι που θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων το νόμο τερατούργημα της Κυβέρνησης και θα ακυρώσουν στην πράξη όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.

O Αγώνας των εργαζομένων της Efood μας αφορά όλους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους

 

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε μαζί»

 Αλληλεγγύη στους φοιτητές της Γαλλίας! «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 28 – 29 Σεπτέμβρη τρίωρες στάσεις εργασίας στη SARMED

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων προχώρησε τη Δευτέρα 25/9 σε παρέμβαση...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Αναχώρησαν σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, τα είδη πρώτης ανάγκης, προς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας...