Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς

Από πρώτες πρωινές ώρες μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, όπου πραγματοποίησαν εξορμήσεις  σε χώρους δουλειάς.

Κλιμάκιο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου με μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου,  έκαναν παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου και είχαν καταγγελθεί κρούσματα κορονοϊού αυτές τις μέρες, καθώς και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Έγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους για συσπείρωση με το σωματείο τους, να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους και την υγεία τους.

Παράλληλα περιοδεία σε χώρους εστίασης έκανε το «Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου»,  όπου έγινε πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης στο σωματείο για συνέχιση του αγώνα.

Ταυτόχρονα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Σαπφούς για να επιχειρήσουν να τοποθετήσουν μικροφωνική από όπου θα ακουγόταν συνθήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων για να ανέβει το κλίμα ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας, συνάντησε πολυπληθή ομάδα της αστυνομίας η οποία ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης προσπάθησε να σταματήσει τα μέλη της Διοίκησης του ΠΕΚ.

Γνωρίσουμε πολύ καλά ότι την Κυβέρνηση την ενοχλούν οι φωνές που διεκδικούν και αγωνίζονται ενάντια στην αντεργατική πολιτική της.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση για άλλη μια φορά δεν πέρασε. Η μικροφωνική στήθηκε, τα συνθήματα ακούγονται .

Η φωνή των εργαζομένων ακούγεται και κάτω από τις μάσκες.