Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Καταγγελία για το εργατικό ατύχημα στην Cosco

0

Η Διοίκηση του εργατικού Κέντρου καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα στα κάτεργα της Cosco που συνέβη χθες, Πέμπτη 28 Απριλίου και είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου – εργάτη.

Ο εργαζόμενος, που ο ίδιος τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε.

Το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα, θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Μέτρα που απαιτούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Οι εργαζόμενοι της COSCO που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με τις κυβερνήσεις να στέλνουν ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής, να κηρύσσουν τις απεργίες τους παράνομες, να βάζουν πλάτη στην πολυεθνική, να επιτρέπουν να μακελεύονται εργάτες για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών.

Φτάνει πια!! Ως εδώ!! Οι ζωές μας δεν είναι στατιστικά και κενά νούμερα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους.

Άμεσα να εφαρμοστούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους. Να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα!

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO στο δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για ΣΣΕ με εφαρμογή μέτρων Υγείας και Ασφάλειας για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους σώοι.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους λιμενεργάτες και τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι ακόμα και με θανάτους, αναπηρίες.

 Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.