Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας

0
image_pdfimage_print

               Μπορεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά να ψηφίστηκε στη Βουλή όμως ο αγώνας μας για να το πετάξουμε στα σκουπίδια συνεχίζεται.   Με την  εργοδοσία βέβαια να έχει   τα χέρια της λυμένα με τον νέο νόμο αλλά την ίδια στιγμή απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες σωματεία που θα δώσουν τη μάχη με καλύτερους όρους, με παρακαταθήκη τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος.

   Γιατί δεν τους βγήκε η επιδίωξη να παρουσιάσουν τη βαρβαρότητα σαν πρόοδο, να βάλουν στον γύψο την εργατική, λαϊκή πάλη.  Η χυδαία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του απεργιακού αγώνα πήρε την  απάντησή της με την πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Με  μαζική συμμετοχή από τη νεολαία και τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που η κυβέρνηση και η εργοδοσία πίστευαν ότι θα ήταν  εύκολα θύματα στην προπαγάνδα τους. Ίδια εικόνα και στον  κλάδο, με τους συναδέλφους   να απεργούν μαζικά σε δεκάδες χώρους, με κάποιους από αυτούς για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τον φόβο, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς από την εργοδοσία, πύκνωσαν τις γραμμές των σωματείων με νέες εγγραφές.    

    Κι ας έδωσαν τα ρέστα τους οι γνωστοί παπαγάλοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών στις εφημερίδες και τα κανάλια, στα ραδιόφωνα, που με αφετηρία την Πρωτομαγιάτικη απεργία έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για  να δυσφημίσουν τους αγώνες και όσους αγωνίζονται, να  υποκινήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψουν τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Όπως στο λιμάνι του Πειραιά, που τους γύρισε μπούμερανγκ, και οι επιβάτες στράφηκαν  ενάντια στους εφοπλιστές.  Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί των αφεντικών που δεν έπαψαν να κατηγορούν για αντικοινωνική συμπεριφορά όσους τολμούν να   σηκώσουν ανάστημα. Στην ίδια γραμμή με τους εφοπλιστές, τους υπουργούς και τους εργοδότες σε δεκάδες κλάδους, που με μηνύσεις ενάντια στα σωματεία επιχείρησαν να βγάλουν παράνομες τις αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία. Το ίδιο προσπάθησαν με την προβοκάτσια που έστησαν στο λιμάνι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων τύπου Ντελακογιώργου, σε συνεργασία με τα κανάλια των εφοπλιστών, που έπιασαν το νήμα για να στραφούν ενάντια  στα ταξικά συνδικάτα πιστεύοντας πως θα τα αμαυρώσουν. Όμως έπεσαν έξω αφού «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..».  

   Από κοντά και η θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που  σε διατεταγμένη υπηρεσία   χαρακτήριζε    «γελοία» τα συνδικάτα που έδιναν καθημερινά τη μάχη και μιλούσε για τα δήθεν θετικά του νομοσχεδίου στην προσπάθειά της να αποκλιμακώσει και να υπονομεύσει  την πάλη. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ορμή της εργατικής τάξης, του λαού που απέργησε και πλημμύρισε τους δρόμους απορρίπτοντας το νομοσχέδιο τερατούργημα!

    Η  πολύμηνη δουλειά που έγινε από εκατοντάδες συνδικάτα και Ομοσπονδίες, η ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα  πολλαπλασίασε τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις για να μην υπάρξει η παραμικρή ανοχή ή στάση αναμονής στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

 Αποκάλυψε τις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ποιοι είναι  με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους και ποιοι είναι πρωτοπόροι στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών τους. 

   Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, το 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, την επαναφορά των ΣΣΕ και την κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο, πλήττουν το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση. Πάνω σε αυτή τη γραμμή ενισχύθηκε το απεργιακό κλίμα, εντάχθηκαν στον αγώνα νέες δυνάμεις, πήραν κουράγιο για την ακόμα πιο σκληρή αντιπαράθεση που έρχεται στη συνέχεια στους χώρους δουλειάς.  

   Εκεί, στους χώρους δουλειάς συνεχίζουμε τον αγώνα με στόχο να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος τερατούργημα γι αυτό καλούμε τα σωματεία του κλάδου να εντείνουν τη δράση τους, με σχέδιο και οργάνωση για να μην βρεθεί κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Για να σηκώσουμε τοίχος αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!

   Καλούμε τους συναδέλφους μας να δυναμώσουν τα σωματεία  με τη συμμετοχή στη δράση τους. Να μην υπάρχει εργαζόμενος που να μην είναι οργανωμένος στο σωματείο του, που δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές του όταν αυτές γίνουν.

   Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Το χρωστάμε σε εμάς, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας!

           Γιατί με το 8ωρο, την οργάνωση των εργαζομένων, τη διεκδίκηση και την απεργία δεν παίζουμε, δεν παζαρεύουμε!

               Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Share.

Comments are closed.