Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Η τρομοκρατία και οι απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας δεν θα περάσουν

Δημοσιεύτηκε στις

 Αποθρασυμένη από την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης,  η εργοδοσία της “Energean” προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται  ολόκληρο το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Κλιμακώνει έτσι την επίθεση που ξεδίπλωσε το προηγούμενο διάστημα, ποινικοποιεί  τη συνδικαλιστική δράση και βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους που βρίσκονται μπροστά και αγωνίζονται, μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά της να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς.  Θέλουν εργάτες φθηνούς, χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Και όλα αυτά με τον νόμο Χατζηδάκη, που αποδεικνύεται ισχυρό όπλο στα χέρια των εργοδοτών αφού ενισχύει την ασυδοσία και τον αυταρχισμό τους  με την κυβερνητική στήριξη.

Η επίθεση στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας, με την προκλητική απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου είναι επίθεση στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και την αλληλεγγύη. Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις, καμία δίωξη και καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ! Αμερικανονατοϊκοί και το κράτος δολοφόνος του...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής: Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι της Intracom Telecom

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι της Intracom Telecom! Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Intracom Telecom που...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής: 8η Μάρτη Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία των εργαζόμενων γυναικών

8η Μάρτη 2026: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία των εργαζόμενων γυναικών, για ουσιαστικά...