Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Προχωράμε αποφασιστικά να ανατρέψουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους που κάνουν κόλαση της ζωή της εργατικής τάξης.

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για τη μαχητική συμμετοχή τους και στις τρεις απεργιακές μάχες που δώσαμε απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Στις πύλες των εργοστασίων, στις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στις δεκάδες συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα κλαδικά συνδικάτα και τα επιχειρησιακά σωματεία μας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, έστειλαν το μήνυμα ότι παρά την ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία και την συμφωνία στα μισά και πλέον άρθρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ο αγώνας για να ακυρωθεί στην πράξη και να μείνει στα χαρτιά θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα!

Το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Ο αγώνας που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν πήγε χαμένος, αλλά αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια, καθώς αχρήστευσε όλους τους μηχανισμούς που έστησαν κυβέρνηση, εργοδοσία, τα παπαγαλάκια τους στα Μ.Μ.Ε., ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός για να περάσει το νομοσχέδιο ως θετικό στη συνείδηση των εργαζομένων και να μην κουνηθεί φύλλο.

Συνέβαλε αποφασιστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας και κινητοποίησε χιλιάδες εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους έκαναν απεργία και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για πρώτη φορά, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ΓΣΕΕ, αναδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να οργανωθούν περισσότεροι στα συνδικάτα και να συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές τους διαδικασίες, διεκδικώντας μια ζωή που τους αξίζει.

Πρόοδος δεν είναι να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω, πρόοδος είναι η αντιστοίχιση των δυνατοτήτων που έχει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, με την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου.

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην μαζικοποίηση των συνδικάτων που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαμόρφωση των όρων αντεπίθεσης και διεκδίκησης της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Για 7ωρο πενθήμερο – 35ωρο, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς!

Προχωράμε αποφασιστικά να ανατρέψουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους που κάνουν κόλαση της ζωή της εργατικής τάξης.

Σκλάβοι του 21ου Αιώνα δεν θα γίνουμε !  

Περισσότερα

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελλαδα FM(AUDIO)

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, στο ραδιοφωνικό σταθμό...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 6:30μμ στην πλατεία αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ : Στηρίζουμε ενεργά των αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...