Οικονομική Εξόρμηση ΠΑΜΕ Απρίλης – Μάης 2022

0

Η Εκτελεστική Γραμματεία απευθύνεται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους καλώντας τους να ανταποκριθούν στην πλατιά Οικονομική Εξόρμηση που αποφάσισε για το δίμηνο Απρίλη-Μάη 2022.

Το ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που το συγκροτούν δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί η επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ είναι βασικό στοιχείο για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας. Για να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Σε μια εποχή που γίνεται ακόμη πιο έντονη η προσπάθεια της κυβέρνησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και τους εργατικούς αγώνες στο γύψο και να περιορίσουν το απεργιακό δικαίωμα, έχουν βάλει στόχο τον οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων.

Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να τα φέρουν στα μέτρα τους, να τα αποδυναμώσουν, αν όχι να τα μετατρέψουν σε στηρίγματα της μεγαλοεργοδοσίας, με αντάλλαγμα την ενίσχυσή τους με εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως γίνεται μέχρι και σήμερα στη ΓΣΕΕ και μια σειρά Εργατικά Κέντρα.

Τα οικονομικά των σωματείων είναι μέσο για να αναπτύσσουν ανεμπόδιστα την προπαγάνδα τους και την ενημέρωση των εργαζομένων. Είναι απαραίτητα για την οργάνωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, πολύμορφων εκδηλώσεων για όλα τα προβλήματα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Το κόστος, πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας, απληρωσιάς των εργαζομένων είναι μεγάλο και συχνά δυσβάσταχτο.

Μέχρι σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει επωμιστεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος για την οργάνωση Πανελλαδικών και Παναττικών παρεμβάσεων. Έχει στηρίξει σημαντικές εκδηλώσεις και εκδόσεις εντύπων που αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη για τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει βελτιώσει την παρέμβασή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνεχίζει αναβαθμισμένα τις εκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο, εκδίδει μηνιαία την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, την εφημερίδα των Συνδικάτων.

Το ΠΑΜΕ μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης και της οργάνωσης των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Μπορεί και θέλει να μην επιτρέψει να μειωθεί στο ελάχιστο η δυνατότητα να ακούγεται η φωνή των σωματείων, να πραγματοποιούνται συχνότερα και πιο αποτελεσματικά όλες οι δράσεις και παρεμβάσεις που συντονίζουν το εργατικό κίνημα σε κλάδους και περιοχές της χώρας.

Όλα αυτά απαιτούν αυξημένα οικονομικά μέσα και απεξάρτηση από την κρατική χρηματοδότηση, που για να συνεχίσει να δίνεται προαπαιτεί τη συμμόρφωση των σωματείων στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων με την παράδοση των μητρώων τους σε κυβέρνηση και εργοδότες.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι κι αυτή η μάχη θα δοθεί με επιτυχία γιατί το ΠΑΜΕ στηρίζεται στους εργαζόμενους, σ΄ αυτούς που έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις τους, στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους μέσα από τη δράση των συνδικάτων.

Καλούμε την κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, τον κάθε συνδικαλιστή, την κάθε επιτροπή αγώνα να πάρει την ευθύνη της να οργανώσει τη δουλειά, βάζοντας στη μάχη όλες τις δυνάμεις. Να απευθυνθεί πλατιά σε όλους τους εργαζόμενους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης απαιτούνται να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, όλες οι μορφές και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους τα σωματεία.

Από τη διακίνηση του λαχνού που αποφάσισε να εκδώσει η Εκτελεστική Γραμματεία, μέχρι και την αξιοποίηση των πολιτιστικών ομάδων του ΠΑΜΕ για θεατρικές παραστάσεις, συνεστιάσεις και εκδηλώσεις των σωματείων.

Τα δώρα της λαχειοφόρου που θα κληρωθούν στις 7 Ιούνη σε ειδική εκδήλωση περιλαμβάνουν:

 • Τρία ταξίδια στο εξωτερικό και εσωτερικό

  • 8ημερο για δυο άτομα στην Τυνησία – Ο Μεγάλος Γύρος των Οάσεων

  • 5νθημερο για δυο άτομα στην Βαρκελώνη

  • 4ημερο για δυο άτομα στην Ρώμη

  • 6ήμερο για δυο άτομα στη Χίο

  • 3ήμερο για δυο άτομα στο Ναύπλιο

  • Μονοήμερες εκδρομές

 • Μια μετατροπή κινητήρα αυτοκινήτου σε υγραέριο αξίας 700 ευρώ

 • Και πλήθος άλλων δώρων

Η Επιτροπή που έχει συστήσει η Εκτελεστική Γραμματεία και φέρει την ευθύνη για την πραγματοποίηση της οικονομικής εξόρμησης, θα έχει τον έλεγχο, αλλά και το καθήκον να δώσει την απαραίτητη βοήθεια σε κάθε σωματείο όχι μόνο να πιάσει το πλάνο του, αλλά και να το ξεπεράσει.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.