Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία των Φοιτητικών Συλλόγων στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη την Τρίτη στις 17.00

0

Μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων,  αύριο Τρίτη στις 17:00 θα διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών,Κοινωνιολογίας,Αρχιτεκτονικής,ΝΦΕΕΜΠ  Στο ψήφισμα τους αναφέρουν:

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ !!

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση ετοιμάζει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις 17 Μάη, μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές!

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τουςοδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή!

Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί! Κανένας εφησυχασμός! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την καταστολή που πάνε χέρι χέρι! Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του, από τις κάμερες και τις κάρτες εισόδου μέχρι τις διαγραφές και τα πειθαρχικά!

Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για αστυνομία στις σχολές μας με όποιο τίτλο και αν τη φέρουν! Δεν αποδεχόμαστε τους “ρόμποκοπ” με τα γκλοπ και τα taser μέσα στις σχολές μας, είτε υπακούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στον Πρύτανη όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα μας, ειδικά ενόψει του νέου νόμου-πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με managers και συμβούλια ιδρυμάτων, τα οποία θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα. Οι φοιτητές γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια: συγχωνεύσεις τμημάτων, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, υποχρηματοδότηση, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας, χτύπημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, νοίκια στις εστίες! Δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο  μακριά από τις ανάγκες μας.

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 10 Μάη στις 17:00 απαιτώντας να ακυρωθεί κάθε σκέψη για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.