Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Στις εκλογές του σωματείου ενισχύουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού έχει καταφέρει και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο κλάδο του χρηματοπιστωτικού στο νομό Αττικής.Αναγνωρίζουν σε αυτό τη συνεπή αγωνιστική στάση του, την συνειδητή επιλογή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου. Κόντρα στις λογικές της ανάθεσης και του κοινωνικού διαλόγου που κυριαρχούν στα περισσότερα σωματεία στον κλάδο μας, το Κλαδικό Σωματείο στηρίζει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων, μπαίνει μπροστά σε κάθε διεκδίκηση τους για ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Με την Αγωνιστική Συσπείρωση στο τιμόνι του σωματείου το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων και όχι άλλος ένας μηχανισμός της εργοδοσίας που καλλιεργεί την υποταγή και την ηττοπάθεια. Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να μπούμε μπροστά και να οργανώσουμε τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου, σε τράπεζες και εταιρείες :

 • Στηρίξαμε τους αγώνες των Σωματείων Εργαζομένων στις εταιρείες MELLONκαι NEWSIA (πρώην FIRSTDATA) που υπέγραψαν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και επιπλέον δικαιώματα για τους εργαζόμενους .
 • Οργανώσαμε τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία EOSMATRIXακυρώνοντας τις επιδιώξεις της εργοδοσίας για επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας
 • Μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή στην PDSδιεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Με σταθερές παρεμβάσεις στο χώρο δουλειάς πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους.
 • Μαζί με την επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις καταφέραμε να μπλοκάρουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθήνας για λογαριασμό της ALPHABANK
 • Πετύχαμε την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων. Οργανώσαμε αγώνες κόντρα στις αποσχίσεις και στις «εθελούσιες» απολύσεις των τραπεζών.
 • Αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή το ρόλο που παίζει η τηλεργασία και πως αυτή αξιοποιείται από την εργοδοσία για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και αύξηση της κερδοφορίας τους.
 • Δεν σταματήσαμε ούτε σε συνθήκες πανδημίας να παλεύουμε για μέτρα προστασίας και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας απέναντι στη λογική της ατομικής ευθύνης που η Κυβέρνηση διατυμπάνιζε με όλους τους τρόπους βγάζοντας «λάδι» τους εργοδότες που την ίδια στιγμή έκαναν λάστιχο κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο.
 • Απαντήσαμε αγωνιστικά σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που έφεραν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών του κλάδου.
 • Αναδείξαμε πως κάθε αντεργατικό τερατούργημα που έρχεται στη Βουλή, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο (απεργοκτόνος νόμος Αχτσιόγλου-νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη , αντιασφαλιστικοί νόμοι Κατρούγκαλου-Βρούτση κ.α).
 • Ήμασταν δίπλα σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που πάλευαν για το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα κόντρα στα σχέδια της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας(πχ εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ , στην e-food , στην COSCO).

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

Με δυνατό και μαζικό το Κλαδικό Σωματείο ανοίγει ο δρόμος στους αγώνες των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, για Συλλογικές Συμβάσεις, για δουλειά με δικαιώματα κόντρα στα σχέδια τραπεζιτών και επιχειρηματιών του κλάδου.

Αυτό το ξέρουν οι Τράπεζες και η εργοδοσία και για αυτό απαίτησαν από την Κυβέρνηση να περάσει στη Βουλή το πρόσφατο νομοθετικό τερατούργημα , το νόμο Χατζηδάκη που όχι μόνο καταργεί το 8ωρο και καθιερώνει την απλήρωτη εργασία και την τηλεργασία αλλά βάζει εμπόδια στη δράση και λειτουργία των συνδικάτων και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και τους εργαζόμενους να μην τολμούν να διεκδικήσουν αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Τους ενοχλούν τα μαζικά συνδικάτα που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων και διεκδικούν.

 ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !

Θα παλέψουμε και θα καταργήσουμε στην πράξη τους νόμους που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα σωματεία μας και να δώσουν στην εργοδοσία όλα τα στοιχεία των συνδικάτων μας. Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στους νόμους τους, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο που καθιέρωσε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ως το μοναδικό στήριγμα των εργαζομένων στις τράπεζες και τις εταιρείες.

 Όταν οι σειρήνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ καλούσαν τους εργαζόμενους να παραδώσουν τα όπλα και να δεχτούν αμαχητί όλες τις επιθυμίες των τραπεζιτών το Κλαδικό Σωματείο ήταν εκεί και πάλευε μαζί με τους εργαζόμενους. Οργανώσαμε τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στο πρώην RBUτης Τράπεζας Πειραιώς κόντρα στα σχέδια της Τράπεζας για απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων αλλά και πρόσφατα τον αγώνα των εργαζομένων στα τμήματα που απειλούνται με νέα απόσχιση.

Οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στις εταιρείες efood και COSCO αποτελούν για εμάς απόδειξη πως οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να πετύχουν μεγάλες νίκες όταν πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις και όταν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους παλέψουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Με μαζικό το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού

και ενισχυμένη την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους.
 • Έξω τα δουλεμπορικά από τις τράπεζες και τις εταιρείες – Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 • Όχι στις αποσχίσεις – Όχι στις απολύσεις.
 • Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ 29/11 ΕΩΣ 4/12

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ  καλά κρατούν.

Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ ,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Να καταβληθούν στον συνάδελφο οι προβλεπόμενες καλύψεις και αποδοχές με βάση τη νομοθεσία

Κατόπιν καταγγελίας του συναδέλφου Α’ Μηχανικού ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με ΜΕΘ 23256 Θ, προκύπτει ότι...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN – HELLASCAN

Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN -...