Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού:Στάση εργασίας στην Alpha Bank την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απόφαση της Alpha Bank, για μεταφορά των δανείων οριστικής καθυστέρησης («κόκκινα») σε συνεργαζόμενη εταιρεία μαζί με τους εργαζόμενους από τα αντίστοιχα τμήματα έρχεται να υλοποιήσει τους γενικότερους στόχους Κυβέρνησης ΤΧΣ και τραπεζιτών για δραστική μείωση του προσωπικού στις τράπεζες.

Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την εργασιακή προοπτική που θέλουν για εμάς.

Ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ALPHABANK χωρίς κανένα ενδοιασμό ενισχύει αυτή την προοπτική, αφού με ανακοινώσεις τους τα δύο επιχειρησιακά σωματεία σπεύδουν να συγχαρούν την τράπεζα. Την καλούν άμεσα να προχωρήσει για το «καλό όλων», ενώ ταυτόχρονα εκβιάζουν κατά πρόσωπο τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι «δεν έχουν άλλη επιλογή».

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Το Κλαδικό Σωματείο όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και στο Χρηματοπιστωτικό στο Ν. Αττικής κλιμακώνει τη δράση του και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ALPHA BANK να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση δανείων οριστικής καθυστέρησης σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην ALPHA BANK. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Προκηρύσσουμε:  

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05/12/2019 8:00- 11:00 π.μ. για την πραγματοποίηση  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ 54.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ