Κινητοποίηση του Κλαδικού Σωματείου Αθήνας με αίτημα την μεταφορά των Εργαστηρίων του ΙΑΣΩ σε κατάλληλο χώρο

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, εργάζονται οι 30 εργαζόμενοι των Κεντρικών Εργαστηρίων του νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το εργαστήριο του ΙΑΣΩ βρίσκεται στο 3ο υπόγειο εκεί που κάποτε λειτουργούσε παρκινγκ αυτοκινήτων.

Για να εξοικονομηθεί χώρος το παρκινγκ έγινε Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει παράθυρο ούτε για δείγμα, ενώ το ύψος είναι 2 μέτρα και 30 εκατοστά.

Στο 2ο υπόγειο, πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων, λειτουργεί παρκινγκ με αποτέλεσμα καυσαέρια από εξατμίσεις να εισρέουν στο «Εργαστήριο».

Αυτές είναι οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε έναν από τους πιο κερδοφόρους ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, που μάλιστα πρόσφατα εξαγοράστηκε από επενδυτικό πολυεθνικό όμιλο.

Η εργοδοσία βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε στιγμή. Είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των Εργαστηρίων.

Το Σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με την Διοίκηση του νοσοκομείου, παρουσία των μελών της Διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου.

Ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να πραγματοποιήσουν έλεγχο του χώρου.

Πρώτη απάντηση στην αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου και στην προσπάθεια της Εργοδοσίας και των μηχανισμών της να υποτιμήσουν το ζήτημα, αποτελεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο μας.

Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές του Κλάδου, τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, να δράσουμε ενωμένα και αποφασιστικά ώστε να λυθεί το οριστικά το πρόβλημα.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΑΣΩ στο Μαρούσι, την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 4 μ.μ.

Απαιτούμε την

ΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ