Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτ. Υπαλλήλων : Σε πανικό η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας

0
image_pdfimage_print

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ “ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Σε πανικό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, μετά την δημοσιοποίηση από το Σωματείο μας μίας εκ των βεβαιώσεων, που μας έχουν στείλει συνάδελφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου και από τις οποίες προκύπτει ότι η δημοτική αρχή τους είχε να εργάζονται “μαύρα”! Θυμίζουμε ότι από τις βεβαιώσεις τεκμηριώνεται ότι οι συνάδελφοι εργάζονταν στην καθαριότητα των σχολείων πολλές ημέρες πριν την υπογραφή της σύμβασής τους!

Τον πανικό της μαρτυρούν οι κινήσεις της. Σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν τις τελευταίες ώρες οι συνάδελφοι, η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από τους υπευθύνους των σχολείων, που έχουν εκδώσει τα σχετικά έγγραφα, να τα πάρουν πίσω! Μάλιστα, για άλλη μία φορά, όπως πληροφορούμαστε, καταφεύγει σε απειλές!

Αντί δηλαδή να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων (τόσο του μισθού όσο και των ενσήμων), αντί να δώσει εξηγήσεις για την κατάπτυστη στάση της όλο αυτό το διάστημα απέναντι σε εκείνους που κάποτε αποκαλούσε “ήρωες”, τώρα ζητάει και τα ρέστα! Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή μας πήραν και το βόδι που λέει μια παροιμία!

Στις συνεχείς απειλές οι συνάδελφοι εξακολουθούν να κρατάνε παλικαρίσια στάση! Δεν σκύβουν το κεφάλι γιατί γνωρίζουν ότι έχουν το Σωματείο μας δίπλα τους! Γνωρίζουν ότι η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από τις γραμμές του είναι η μεγαλύτερη ασπίδα για τους ίδιους και τα δικαιώματά τους!

Είχαμε προειδοποιήσει την δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να σταματήσει τα “παιχνίδια” και να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων! 

Η κινητοποίηση στην Αχαράβη πριν από λίγες ημέρες και όσα ακλούθησαν είναι μόνο η αρχή! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων, “μαύρων” κ.λπ.)
  • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη “λύση”-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)
  • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
  • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
  • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
  • να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων
Share.

Comments are closed.