Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΚΑΤΟΙΚΊΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη άλλη μία ακόμα πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί. Είναι το σπίτι μιας μονογονεϊκής οικογένειας, μιας σχολικής καθαρίστριας με τέσσερα παιδιά, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα τρία από αυτά. Ένα σπίτι που σχεδόν κατέρρευσε στους σεισμούς του 1999 και υποχρεώθηκε η οικογένεια  να πάρει δάνειο για να ξαναστεγαστεί. (κάτι θυμίζει από τα νέα προγράμματα στέγασης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, κάνοντας πελάτες των τραπεζών την νέα γενιά στην προσπάθειά της να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της). Σήμερα βρίσκεται μπροστά στην έξωση.

Άλλη μία οικογένεια που “δεν προσαρμόστηκε” στην “αγορά” στις “ανάγκες της οικονομίας” και πριν “πεθάνει” χάνει το σπίτι της. Όλοι εμείς οι “απροσάρμοστοι” οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, με τα σωματεία μας μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών να μείνει αυτή η οικογένεια στον δρόμο, όπως κάναμε και με τόσες άλλες.  

Απαιτούμε την άμεση αναβολή του πλειστηριασμού, την προστασία της οικογένειας από τον κίνδυνο να βρεθεί στον δρόμο. Καλούμε τα σωματεία, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη συνάδελφο και στα τέσσερα  παιδιά της και να συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας της Τετάρτη  21 Σεπτέμβρη 9πμ σε Συμβολαιογραφείο επί της Ακαδημίας 85. Να απαιτήσουμε την αναβολή του πλειστηριασμού και να εξασφαλιστεί η προστασία της κατοικίας τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αττική και σε άλλες πόλεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για...

Δράσεις στην χθεσινή Διεθνή μέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χθες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς. Δείτε...

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου 7μ.μ στο Σύνταγμα

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη...