Καταστροφικές πυρκαγιές και ο λαός ξανά στο έλεος. Αλληλεγγύη στους πληγέντες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων  περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, στην Αττική, Εύβοια, Πύργο, σε όλη την χώρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό να δείξει την μέγιστη δυνατή επιφυλακή όπου βρίσκεται, με αίσθημα ευθύνης να συμβάλει ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες. Η συμβολή στις λιγοστές δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν νυχθημερόν άνιση μάχη με τις φλόγες μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση. Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία σε κάθε περιοχή της χώρας να βγάλουν ομάδες πυρασφάλειας, να συνδράμουν τις δυνάμεις που περιφρουρούν τα δάση. Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τα σωματεία των πληγέντων περιοχών θα υπάρξει ενημέρωση για την συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της USB και των εργαζομένων στο Εμπόριο στην Ιταλία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην USB και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες...

Νέο Φύλλο “Πανεργατικής” – Κοινός αγώνας ενάντια στους πολεμικούς προϋπολογισμούς της φτώχειας και στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

Το νέο φύλλο της «Πανεργατικής» καταγράφει έναν ζωντανό παλμό αγώνων και διεθνιστικής αλληλεγγύης που...

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 1μμ, στο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Όλοι κι όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου,...