Καλούμε τους νέους εργάτες που θα μπουν στα προγράμματα να μη σκύψουν το κεφάλι.

Δημοσιεύτηκε στις

Νέα και Νέε

Άνεργοι

Μην περιμένετε από αυτούς που κατεδάφισαν τα εργατικά δικαιώματα να βρουν λύση για να έχετε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Είναι σαν την παροιμία που λέει ο λαός. Βάλαμε το λύκο να φιλάει τα πρόβατα.

Η πολυδιαφημιζόμενη φιέστα με την ονομασία «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» πραγματοποιήθηκε σήμερα και παρουσιάστηκε από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας ως η μεγαλύτερη πρόκληση πολιτικής για τη σημερινή κυβέρνηση.

Η πρόκληση για την κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους εργάτες. Πίσω από τη βιτρίνα των προγραμμάτων κρύβεται βαθιά εκμετάλλευση και κοροϊδία.

Την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ καλύπτει με ένα πενιχρό επίδομα το 17% των ανέργων και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2013 προβλέπει ακόμα μεγαλύτερο τσεκούρι για την προστασία των ανέργων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφαλίζουν ζεστό και μπόλικο χρήμα για πολλοστή φορά, εξασφαλίζουν τσάμπα εργαζόμενους με διάφορες παραλλαγές απαλλαγών τους. Ο νέοι εργάτες εξασφαλίζουν μερικές προσωρινές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας με μισθό πολύ μικρότερο από όσο προβλέπει ακόμα και ο κατώτερος μισθός δηλ. το εξευτελιστικό ποσό των 511ευρω μεικτά για τους νέους που νομοθέτησε πρόσφατα το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων. Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει στους νέους να γίνουν επιχειρηματίες. Κάθε μέρα όλοι μας βλέπουμε γύρω μας να βάζουν λουκέτο εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρομάγαζα κάτω από την εξουσία και την ισχυροποίηση των μονοπωλίων.

Καλούμε τους νέους εργάτες που θα μπουν στα προγράμματα να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην αισθανθούν αναλώσιμοι, να μη δουν αυτήν την περιπλάνηση τους ως μεταβατική περίοδο και προσωρινή. Να οργανωθούν. Αυτό είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν, αυτήν την κατάσταση θέλουν να παγιώσουν.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Καλούμε σε μαζική οργάνωση των ανέργων στα σωματεία τους. Οι άνεργες και οι άνεργοι έχουν δικαίωμα στη σταθερή δουλειά. Έχουν δικαίωμα και ανάγκη την ουσιαστική προστασία και όχι ελεημοσύνες και προγράμματα. Να παλέψουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και μεροκάματα που θα καλύπτουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες μας.

 

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη Περάματος BINTEO-ΦΩΤΟ

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με...

Για το εργοδοτικό έγκλημα στη ζώνη του Περάματος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική...