Κάλεσμα για το συλλαλητήριο 29 Γενάρη Σύνταγμα 11.30π.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων από όλη την Αττική στην απόφαση τους να προχωρήσουν αγωνιστικά και διεκδικητικά σε συλλαλητήριο το Σάββατο 29 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στο Σύνταγμα, βάζοντας στο επίκεντρο την προστασία της ζωής των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων. 

Ήδη δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κλαδικά και επιχειρησιακά, σωματεία συνταξιούχων, σύλλογοι και φορείς νεολαίας έχουν πάρει απόφαση για μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που κεντρικό ζήτημα βάζει τη δραματική κατάσταση που ζει ο λαός τις τελευταίες ήμερες λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε υποδομές προστασίας από την κακοκαιρία, το αυτονόητο δικαίωμα να μη κινδυνεύουμε όταν χιονίζει, όταν έχει ζέστη ή όταν βρέχει. 

Στη μεγάλη συγκέντρωση οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου θα συναντηθούν και θα ενώσουν τις φωνές τους με τους δεκάδες φορείς (ήδη 110 φορείς) από την Πάτρα που έρχονται οργανωμένα στην Αθήνα για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται! Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!»

Τα Σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση πέρα από τα αιτήματα άμεσης προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων λόγω της κακοκαιρίας, παλεύουν να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από τις μέρες αυτές που η κυβέρνηση ανακήρυξε ως «αργία», να σπάσει στην πράξη η εργοδοτική αυθαιρεσία που τις ήμερες της κακοκαιρίας σε πολλές περιπτώσεις καλούσε τους εργαζόμενους για εργασία αγνοώντας τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, σε άλλες περιπτώσεις δυνάμωνε μέσω της τηλεργασίας την εντατικοποίηση ενώ εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που αναφέρουν πως αρκετές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν την κακοκαιρία ως ευκαιρία για να χτυπήσουν τις άδειες των εργαζομένων, τα ρεπό τους, τους μισθούς τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε άμεσα αιτήματα ανακούφισης, να υπερασπιστούμε αγωνιστικά την προστασία της υγείας και της ζωής μας τόσο από την πανδημία όσο και από τις φυσικές καταστροφές. Να μπούμε μπροστά στον αγώνα και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είτε αυτά αφορούν τις φυσικές καταστροφές, είτε αφορούν τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, να αγωνιστούμε για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. 

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε CEPAL και doValue – Απετράπηκαν πλειστηριασμοί(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Μετά από κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων στα funds CEPAL και doValue απετράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Το Συνέδριο της IndustriAll, οι μηχανισμοί των εργοδοτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του QATARGATE δεν έχουν θέση στην Θεσσαλονίκη!

       Στην Θεσσαλονίκη των αγώνων και της εργατιάς δεν έχουν θέση οι υπηρέτες των...