Για τις άθλιες κυβερνητικές τροπολογίες που προβλέπουν τηλεργασία σε νοσούντες COVID

0

Έχεις κορονοιό; Μπορείς να δουλέψεις!

Η προ ημερών καταγγελία από σωματείο εργαζομένων που ανέφερε εν ολίγοις πιέσεις σε νοσούντες εργαζομένους ώστε να πάνε για δουλειά, με εκφράσεις «πάρε ένα ντεπόν και έλα», βρίσκει πλέον νομιμοποίηση στην υπουργική τροπολογία που έρχεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

Με πρωτόκολλα υγείας προσαρμοσμένα πλήρως στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πασπαλισμένα από ψευτοδιακηρύξεις περί προστασίας της υγείας, η κυβέρνηση έπιασε πάτο! Δε φτάνει που περιόρισε τις μέρες καραντίνας στο ελάχιστο δημιουργώντας χάος μέσα στους χώρους δουλειάς με νοσούντες να σπέρνουν ανεξέλεγκτα τον ιό, δε φτάνει που άνοιξε τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας πανηγυρίζοντας για το 50%+1 με αποτέλεσμα τα τμήματα να είναι ανοιχτά αλλά τα παιδιά να μη βρίσκονται μέσα σε αυτά και να μη γίνεται μάθημα καθώς απουσιάζει κυλιόμενα μεγάλο μέρος μαθητών και εκπαιδευτικών, με τις τροπολογίες που φέρνει αύριο τερμάτισε την αθλιότητα.

Η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να έχουν στη διάθεση τους, τους εργαζόμενους που νοσούν, να τους εξαναγκάζουν σε εξ αποστάσεως εργασία. Την ίδια στιγμή τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς που είδαν τα παιδιά τους να νοσούν, δίνοντας άδεια με το 50% των αποδοχών.

Με την ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας να είναι πλέον εγκληματική, η εργασία των νοσούντων από απόσταση αποτελεί πρόκληση καθώς βασική ανάγκη είναι η ανάρρωση ιδιαίτερα από έναν ιό που εξαιτίας του χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, με τους νεκρούς στη χώρα μας να ξεπερνούν τους 22000.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί και η οργή ξεχειλίζει!

Εργαζόμενος που θα νοσεί και θα κληθεί να δουλέψει, να ενημερώνει άμεσα το σωματείο του, το ΠΑΜΕ!

  • Να μην περάσουν οι άθλιες κυβερνητικές τροπολογίες!
  • Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δουλεύει εφόσον νοσεί!
  • Να εξασφαλιστούν άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. 
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.