Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Όλοι στο Συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη 18.30 στην π. Νομαρχία

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση,

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα

Συνάδελφοι – σες,

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας,να μην περάσει το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που:

  • Καταργεί στην ουσία τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ)
  • Κάνει τις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής. Άρα οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των άθλιων μισθών μας.
  • Καταργείται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), ώστε να μη βγαίνουν ούτε καν διαιτητικές αποφάσεις για την αμοιβή των εργαζομένων.
  • Προβλέπει ότι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.
  • προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο “γύψο”.
  • Ορίζει τον υπουργό “ανώτατο άρχοντα”που θα παρεμβαίνει και θα αποφασίζει για τη λειτουργία των σωματείων, καταργώντας τα καταστατικά και την αυτοτέλειά τους.
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις, τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που υπάρχει σε αυτές, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία.
  • Ανοίγει το δρόμο τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων που θα έχει το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία να παραδίδονται στην εργοδοσία, για να ελέγχουν τα πραγματικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αφού το τι στοιχεία θα έχουν και πού θα πηγαίνουν θα το αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας.

Οι δυο απεργιακές μάχες (24/9 και 2/10) είναι παρακαταθήκη , συνεχίζουμε για  να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που δίνει “γη και ύδωρ” στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Πέμπτη 17 Οκτώβρη 18.30 στην π. Νομαρχία

Όλοι στο Συλλαλητήριο