Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου : Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τις δεκάδες συλλήψεις  φοιτητών του ΑΠΘ, που χθες 22/02/2021 κινητοποιούνταν πολύμορφα έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ διεκδικώντας το άνοιγμα των σχολών τους, για να γίνουν φοιτητές ξανά.

Η κυβέρνησης της ΝΔ  ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά τα Πανεπιστήμια για τους φοιτητές (αλλά όχι για τα διάφορα ερευνητικά προγράμματα εκατομμυρίων),χωρίς να παίρνει κανένα  μέτρο προστασίας για το ασφαλές άνοιγμά τους, στερώντας το δικαίωμα στην μόρφωση.

Είναι πλέον πασιφανές πως από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, στόχος έγιναν οι φοιτητές που αγωνίζονται και διεκδικούν, για να επιβληθεί σιωπητήριο στον αγώνα των παιδιών μας..Ηαποστολή ΜΑΤ και οι προσαγωγές είναι για την κυβέρνηση της ΝΔ υπεράσπιση   της Δωρεάν Παιδείας.

Το όργιο καταστολής και αυταρχισμού ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες  του φοιτητικού κινήματος,έχει σκοπό την μετατροπή των Πανεπιστημίων σε ΑΕ όπου ανεμπόδιστα πλέον οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα καθορίζουν την γνώση και θα  εξασφαλίζουν τα κέρδη με την εκμετάλλευση της νέας εξειδικευμένης γενιάς εργαζομένων .

Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της . Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Ο αγώνας για ολοκληρωμένες σπουδές των φοιτητών, για πανεπιστήμια που θα παίζουν το ρόλο τους και δεν θα αποτελούν αστυνομοκρατούμενα «παραμάγαζα» των επιχειρηματικών ομίλων, θα συνεχιστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες-συλληφθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο ΑστυΝόμοςΚεραμέως-Χρυσοχοΐδη από τα Πανεπιστήμια

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας για το εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση Aluman

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALUMAN. Σήμερα 16 Αυγούστου 2026 συνέβη σοβαρό...

Η πρόταση της ΑΣΕ στα ΔΣ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για το θέμα των νέων πινάκων του ΑΣΕΠ

Αυτή είναι η πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ που...

ΜΑΣ: Να καταργηθεί ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά “πανεπιστήμια”! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!

Να καταργηθεί ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!...