Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Αλληλεγγύη στον αγώνα των 133 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΕΚΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 133 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας για την άμεση επιστροφή τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας που ανέχεται τις τακτικές της εταιρείας όχι μόνο να κάνει αγωγή στην ΟΕΧΒΕ αλλά και στην νέα προσπάθεια για ομαδικές απολύσεις.

Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε ένα ιδιότυπο καθεστώς – αν και δικαιωμένοι, τους έχει εκτός παραγωγής και στη θέση τους προσλάμβανε εργαζόμενους μέσω εργολάβων – τώρα προσπαθεί να τους ξεφορτωθεί μέσω της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων.

Στηρίζουμε την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Ομόνοια που έχει εξαγγείλει η ΟΕΧΒΕ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας που έχει προσφύγει η εταιρεία για να γίνει «διαβούλευση» για ομαδικές απολύσεις.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο αυτόν τον αγώνα.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Βρισκόμαστε στο πλευρό των γονέων για τους μαθητές μας

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γονέων για τους μαθητές μας! Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των απαχθέντων και την ασφαλή επιστροφή των Ελλήνων της αποστολής

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό προχώρησε σε μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας απέναντι στον στόλο...