Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Αλληλεγγύη στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους!

            Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία.

            Απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

            Χαιρετίζουμε τις συμβολικές καταλήψεις των σχολείων και στη Λευκάδα, όπου αναδεικνύουν την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία και έχουμε καταγγείλει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόσο το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, όσο και οι συνδικαλιστικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

            Η κυβέρνηση που μας κουνάει το δάχτυλο για την ατομική μας ευθύνη και αρνείται να αναλάβει την δική της κρατική ευθύνη για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία.Αφήνει τα σχολεία απροστάτευτα μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού. Επειδή δεν μπορεί να βάλει πρόστιμο στον εαυτό της, στέλνει την αστυνομία στα σχολεία προκειμένου να αποτραπούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών. Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία!

            Δηλώνουμε συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους με το σύνθημα όπως το έχουν διατυπώσει οι ίδιοι οι μαθητές: “Δεν είμαστε κατά της μάσκας σε καμια περίπτωση, όμως απαιτούμε τη σωστή τήρηση και των υπόλοιπων μέτρων”.      

            Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα να μην επιτρέψουν να συκοφαντηθούν οι μαθητές τους και τα παιδιά τους. Να σταθούν συνοδοιπόροι στον αγώνα για σχολεία σύγχρονα, ασφαλή που να μορφώνουν ολόπλευρα τη νέα γενιά.