Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Εκλεγμένων ανιπροσώπων και συνδικαλιστών 16 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

ΘΕΜΑΤΑ:

  • Η οργάνωση της αντίστασης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.
  • Οι εξελίξεις σχετικά με τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας
  • Η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνδικάτων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Οι κινητοποιήσεις αυτές έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα αντίστασης σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε εμπορεύσιμο προϊόν και τζόγο και τους εργαζόμενους σε τζογαδόρους που θα ποντάρουν σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα εγγυάται για τις απολαβές τους.

Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση, ώστε το κράτος να παρέχει στους συνταξιούχους μόνο ένα επίδομα φτωχοκομείου, στο πλαίσιο της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης». Με τη διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος της ιδιωτικής ασφάλισης, σύντομα θα οδηγηθούμε σε μείωση των συντάξεων, σε εξαφάνιση των ασφαλιστικών εισφορών και του εφάπαξ. Τα νοσοκομεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα είναι απρόσιτα αγαθά για τους ασφαλισμένους.

Η Κυβέρνηση, όπως σε όλους τους τομείς κοινωνικής οργάνωσης, δουλεύει για τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους σε Ασφάλιση – Υγεία – Πρόνοια. Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να τους αφήσει κανένα περιθώριο να προωθήσουν τη νέα ληστεία που φέρνουν με τη μορφή νομοσχεδίου μέσα στον Γενάρη.

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε και την πείρα από προηγούμενους αγώνες, ώστε να αποκρούσουμε αποτελεσματικά τη νέα επίθεση. Στον ευρωενωσιακό μονόδρομο που επιβάλλουν, τους απαντάμε με διεθνιστική εργατική ενότητα και αξιοποιούμε το παράδειγμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία. Οικοδομούμε την ενότητα του εργατικού κινήματος στη βάση του αγώνα και της οργανωμένης ταξικής πάλης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε κάθε εκλεγμένο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή  και αγωνιστή εργαζόμενο να ανταποκριθεί  στο ευρύ κάλεσμα που απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και πολλά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, ώστε να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο και να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.