Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Η Περιφέρεια να πάρει πίσω την κατάπτυστη εισήγηση για νομιμοποίηση απλήρωτης πρακτικής άσκησης των σπουδαστών των ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη εισήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με την οποία καλεί το σώμα να νομιμοποιήσει την απλήρωτη πρακτική άσκηση των σπουδαστών των ΙΕΚ !

(απόσπασμα από την εισήγηση)

Οι σπουδαστές των Δημοσιών ΙΕΚ όλα αυτά τα χρόνια κάνουν μάθημα στις απαρχαιωμένες σχολικές αίθουσες και τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ, χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς συγγράμματα ανά ειδικότητα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν για τη στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά τους. Οι σπουδαστές κατά την πρακτική άσκηση καταλαμβάνουν κανονικά θέσεις εργασίας και δεν εποπτεύονται ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις εργοδοτών που προσλαμβάνουν «πρακτικάριους» όλο το χρόνο για να μην προσλάβουν μόνιμους εργαζόμενους!

Αυτά τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που πάνε να μάθουν μια τέχνη, επιλέγει η Περιφέρεια για να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα μεροκάματα. Δεν φτάνει που πληρώνονται με το 80% του βασικού μισθού δεν φτάνει που πληρώνονται μια φορά στο εξάμηνο, τώρα η περιφέρεια αξιοποιώντας τον πρόσφατο  νόμο επιχειρεί να μην τους πληρώνει καθόλου!

Δίνει σήμα στη μεγάλη εργοδοσία της Ηπείρου να ξεκινήσει νέα επίθεση στους εργαζόμενους!  Αυτή την πραγματικότητα ζει η νεολαία της Ηπείρου δύο μόλις μέρες μετά το προσυνέδριο της ΝΔ στην πόλη μας στο οποίο ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε ειδικά με τη νεολαία! Αυτό το μέλλον θέλουν για τα παιδιά μας. Έτσι εννοεί ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τις εξαγγελίες για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Μόνιμη επιδίωξη και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων είναι η βίαιη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις εφήμερες δεξιότητες – ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και ο καθορισμός των ειδικοτήτων που θα τις υπηρετούν.

Η Περιφέρεια να πάρει πίσω την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ εισήγηση. Να πάρει πρωτοβουλίες για την πληρωμή των σπουδαστών με πρακτική άσκηση, να πληρώσει από τον προϋπολογισμό της μέχρι να βρεθεί λύση. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης των σπουδαστών για σίτιση, στέγαση, μεταφορά.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στηρίζει τον χανιώτικο λαό που...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Στο έλεος της τύχης η ζωή των εργαζομένων για μια ακόμη φορά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός του τραυματισμού εργαζομένων, που κατά τη διάρκεια εργασιών κεραυνοβολήθηκαν από ρεύμα...