Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ – ΚΗΕ Παράρτημα Σάμου Ικαρίας: Καταγγελία για μη επάνδρωση προσωπικού στο ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Επανερχόμαστε ξανά, έπειτα από το έγγραφό μας (αρ.πρ.6, ημερομην.:19/11/20) προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στο οποίο ζητούσαμε συγκεκριμένα μέτρα για στελέχωση μόνιμου τεχνικού προσωπικού στην Ικαρία και τους Φούρνους, το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε. Στο ίδιο έγγραφο είχαμε αναλύσει λεπτομερώς τους κινδύνους τόσο των εργαζομένων όσο και των εγκαταστάσεων των δικτύων των νησιών αλλά και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Διαπιστώνουμε ότι η απαξίωση του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Αγ.Κηρύκου και των Υποπρακτορείων Ευδήλου και Φούρνων συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα: μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ (αρ. 2/2021) για πλήρωση 664 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην προκήρυξη αυτή ΔΕΝ προβλέπεται καμία πρόσληψη για τα νησιά Ικαρίας και Φούρνων. Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα γιατί αυτός ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών. Μήπως δεν έγιναν κατανοητοί οι λόγοι που ζητάμε επανειλημμένα και επιτακτικά μόνιμο τεχνικό προσωπικό ; Μήπως δεν έγινε κατανοητό ότι με δεδομένη την κατάσταση του μεγάλου μήκους του δικτύου τάσης στην Ικαρία, του άσχημου οδικού της δικτύου και των μεγάλων αποστάσεων που έχουν να καλύψουν οι εναπομείναντες τεχνικοί, η κάθε βλάβη και διακοπή που θα προκύπτει είτε λόγω καιρού, είτε εργασιών θα καθυστερεί πάρα πολλές ώρες η αποκατάστασή τους ;

Καθιστώντας υπεύθυνη τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (Περιφέρεια, Περιοχή Σάμου) για οποιαδήποτε ανωμαλία προκύψει από την έλλειψη προσωπικού στα Υ/Π των νησιών, που θα αφορά είτε την ασφάλεια των εργαζομένων είτε την ταλαιπωρία των καταναλωτών απαιτούμε:

Τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στις αναγκαίες ειδικότητες όλες οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Ικαρία και τους Φούρνους. Συγκεκριμένα τουλάχιστον τρεις (3) τεχνικοί στον Εύδηλο, ένας (1) στον Άγιο Κήρυκο, ένας (1) στους Φούρνους. Βγάλτε τώρα συμπληρωματική προκήρυξη γι αυτές τις περιοχές.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...