Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών : Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Δημοσιεύτηκε στις

Απεργούμε την Τετάρτη  16 Ιούνη

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

   Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας στο Πρακτορείο που έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, που απέργησαν και διαδήλωσαν στέλνοντας  ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Ιδιαίτερα αυτούς που μετά από αρκετό διάστημα ή για πρώτη φορά επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα.

   Και ήταν αρκετοί αυτοί που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους άνεργους, όλο τον λαό έγιναν ποτάμι οργής που βροντοφώναξαν πως είναι αποφασισμένοι να πετάξουν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει την κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας,  τις απλήρωτες υπερωρίες και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

   Ήταν η καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς του Χατζηδάκη και των κυβερνητικών στελεχών, στα φερέφωνά τους στα κανάλια, ότι τάχα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζει την «πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό», ότι έχει τη λαϊκή αποδοχή. Νέκρωσαν τα εργοστάσια και μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το λιμάνι του Πειραιά  όπου όλοι οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στο δρόμο. Οι εικόνες απ’ το κέντρο της Αθήνας ήταν συγκλονιστικές αφού πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων! Η ίδια εικόνα και από δεκάδες συγκεντρώσεις στην επαρχία!

   Μάχη που δόθηκε με επιτυχία κόντρα σε «θεούς και δαίμονες». Που με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και της αλληλεγγύης ακύρωσε τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τις δικαστικές απαγορεύσεις, τα διαλυτικά σχέδια της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ και τα φτηνά κολπάκια τους με τις ημερομηνίες. Δείξαμε τη δύναμή μας στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, στα κόμματά τους και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η χυδαία επίθεση  που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα. Φαίνεται πως τους πόνεσε πολύ!

   Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά με τη συμμετοχή μας στη νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, ημέρα ψήφισης του νόμου τερατούργημα για να στείλουμε το μήνυμα πως «δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα». Πως διεκδικούμε σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο,7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστικό δράση. Η απόφαση του δικαστηρίου, να βγάλει την απεργία των ναυτεργατών παράνομη ενώ είχε αποφασιστεί από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, από τη ΓΣΕΕ, δείχνει τι ετοιμάζουν από την επόμενη μέρα αν ψηφιστεί ο νόμος έκτρωμα.   

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  10.30 Π.Μ.  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 10 Π.Μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 5 Μ.Μ.

Περισσότερα

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Αποτελέσματα εκλογών για ΣΕΠΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η ΑΣΕ εκπαιδευτικών για πρώτη φορά κατακτά την 1η θέση στο ΣΕΠΕ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο 1η Ιούνη ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 7:00μμ             Ο αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς είναι...

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους...