ΕΛΜΕ Πειραιά : Ψήφισμα συμπαράστασης στη Γ.Γ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση της συναδέλφου Έφης Ψωίνου, γενικής γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου που υπηρετεί στο 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου, από τον διευθυντή του σχολείου της. 

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κατέθεσε αναφορά στη ΔΔΕ Δ’ Αθήνας σε βάρος της συναδέλφισσας επειδή εκείνη επέλεξε να χρησιμοποιήσει ασύγχρονη μορφή εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους μαθητές της στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Μετά την αναφορά αυτή ακολούθησε πειθαρχική διαδικασία ελέγχου της από τη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που κατέληξε στην απόδοση της ποινής της έγγραφης επίπληξης στις 15/2/2021. Όμως ο διευθυντής του σχολείου δεν σταμάτησε εκεί. Επανήλθε στις 12/3/2021 με νέα έγκληση της εκπαιδευτικού για τον ίδιο λόγο. Η έγκληση αυτή κοινοποιήθηκε στη ΔΔΕ Δ’ Αθήνας με συνέπεια να διαταχθεί ΕΔΕ από τον ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας σε βάρος της συναδέλφου.

Τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες όλοι οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε στο πλευρό των μαθητών μας και των οικογενειών τους με όλα τα μέσα, διεκδικώντας παράλληλα ανοιχτά σχολεία και τη λειτουργία τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά αξιοποίησε τη συγκυρία για να ψηφίσει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, αντί να σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς με όλα τα απαραίτητα μέσα (εξοπλισμό, internet κλπ) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν μέσα στην πανδημία, στοχοποιεί και τιμωρεί τους συναδέλφους.

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσει η ΕΔΕ.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε

Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε! Η...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 17 Μάη

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 17 Μάη Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την...

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: Κάλεσμα σε σύσκεψη 16 Μάη στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών

 Γονείς και κηδεμόνες, Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων σας καλεί...