ΕΛΜΕ Πειραιά : Ψήφισμα συμπαράστασης σε αγωνιζόμενους φοιτητές

0

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων.

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε οκτώ! μέχρι τώρα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου. Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μάλιστα, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και της οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

Πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση των αγώνων τους ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση τον Οκτώβριο 2021. Ποινικοποιούν τους αγώνες που οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές! Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή από βολή κρότου λάμψης.

Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια περίοδο που οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα με μαζικότατες κινητοποιήσεις έχουν βάλει σοβαρά αναχώματα στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την εγκατάσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές και την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και το μετατραπεί σε ένα supermarket υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, ατομικών και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντα τους. Επιβάλλει μάνατζερ και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς. Καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους. Αποτελεί νομοσχέδιο “κομμένο και ραμμένο” στις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ.

Η ποινικοποίηση των φοιτητών και η καταστολή των αγώνων δεν θα περάσει! Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών/φοιτητριών και απαιτούμε να πάψει κάθε σκέψη για δίωξή τους. Τα σχέδια τους θα καταρρεύσουν.

  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην δίωξη των φοιτητών και φοιτητριών.
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να μην τολμήσουν να βάλουν τους ΟΠΠΙ στα ιδρύματα!
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.