ΕΛΜΕ Πειραιά: Αλληλεγγύη στον Λαό της Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που δε βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα για τη σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ. Φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε καθήκον να αντιταχθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιους σχεδιασμούς που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών, αλλά εξυπηρετούν τις δυνάμεις που θέλουν να ελέγξουν τον πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Για τη ρατσιστική επίθεση συναδέλφου μετανάστη διανομέα της E-FOOD

 Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ E-FOOD ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ...

Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Τώρα, συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά στις 14 Οκτώβρη

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΕΣ– ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη σχολική...

Επιτροπή Σωματείων Μαζικών Φορέων Ν. Ιωνίας ενάντια στους πλειστηριασμούς: Μην μένεις μόνος σου απέναντι στα «κοράκια»

Με δυναμική παρέμβαση σώθηκε η μοναδική κατοικία ενός ηλικιωμένου με επιβαρυμένη υγεία! Μετά από δυναμική...