ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής : Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι εν μέσω εκτατών καιρικών φαινομένων

0

Οι εργαζόμενοι της Ανατολικής Αττικής βρίσκονται εν μέσω έκτακτων καιρικών φαινομένων στο έλεος της εγκληματικής ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού, αλλά και της ασυδοσίας της εργοδοσίας που βάζει τα κέρδη της πάνω από την υγεία και την ασφάλεια μας.

Συγκεκριμένα, την ώρα που σχεδόν όλος ο οδικός άξονας έχει μετατραπεί σε καρμανιόλα οι έλλειψη του κρατικού μηχανισμού είναι κάτι παραπάνω από εγκληματική, με τους δρόμους ο ένας με τον άλλον να γίνονται δύσβατοι και δεκάδες συγκοινωνιακές γραμμές να μην εκτελούνται.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΚ πέφτουν βροχή, με την εργοδοσία να μην σταματάει την παραγωγή ώστε να πάνε οι εργαζόμενοι με ασφάλεια σπίτια τους, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι στο εκπτωτικό χωριό και στο αεροδρόμιο Αθηνών,  που λόγω ότι είναι κλειστοί οι δρόμοι δεν  μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, ενώ σε άλλους εργαζόμενους στον ίδιο χώρο τους κρατάνε πίσω επειδή δεν μπορούν να πάνε οι απογευματινές βάρδιες.

Ως εδώ και μη παρέκει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Με ευθύνη του υπουργείου εργασίας να σταματήσει η παραγωγή στις βιομηχανικές Ζώνες και σε άλλους εργασιακούς χώρους που δεν μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι.
  • Με ευθύνη της εργοδοσίας, του κράτους, της περιφέρειας, και των Δήμων, οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι να φτάσουν στα σπίτια τους.
  • Να αποδοθούν τα μεροκάματα σε όλους τους εργαζόμενους.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.