Παρασκευή, Απρίλιος 16

ΕΚ Ιωαννίνων:Άμεσα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλα τα σχολεία-Κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στη κ. πλατεία Ιωαννίνων

0
image_pdfimage_print

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

7μμ στη Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών, των σχολικών καθαριστριών και τα δίκαια αιτήματα για καθαρά σχολεία, 15άρια τμήματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και την μόρφωση των παιδιών μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας τζογάρουν με τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ήδη χτυπήσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές, σχολικές καθαρίστριες και γονείς καλούνται να διαχειριστούν ανεφάρμοστα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω ανύπαρκτων υλικών, έμψυχου δυναμικού και υποδομών. Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, όχι μόνο δεν υλοποιούν τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά τους κουνάνε και το δάχτυλο, επικαλούμενοι για άλλη μια φορά «την ατομική ευθύνη».

Με τις πολιτικές τους επιλογές  κατάφεραν :

  • Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγούρια, σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα ούτε τα απολύτως απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τα Μέσα αυτά τα επιβαρύνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια.
  • Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που στάλθηκαν στα σχολεία είναι «λάστιχο» και εκεί που εμφανίζονται κρούσματα δεν προβλέπονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας. Δεν προβλέπεται  ιχνηλάτηση, τα σχολεία θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εκτίθενται καθημερινά σε τεράστιο κίνδυνο ακόμα και όταν υπάρχει κρούσμα, δεν προβλέπονται δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αλήθεια, αν παρουσιάσει συμπτώματα ένας μαθητής, πώς θα μπορέσει μια εργατική οικογένεια να καλύψει το κόστος 4-5 τεστ των μελών της, όταν αυτό κυμαίνεται στα 500€ (περίπου 100€ το ένα);
  • Να υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στην πόλη μας που οδηγεί σε αδυναμία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία (με πρόγραμμα, ολοήμερο, κλπ).
  • Να στοιβάζονται σε εκατοντάδες ακατάλληλες αίθουσες ακόμα και πάνω από 25 μαθητές! Στα Γιάννενα έχουμε δεκάδες τμήματα 25, 26  και 27 μαθητών (πχ 8ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμν. Ανατολής,
  • 10 Γυμν., 3ο ΓΕΛ, στα ΕΠΑΛ,κ.α.) ακόμα και 30 νήπια σε μία αίθουσα (28ο Νηπ. Σεσμόπληκτα). Δεν φρόντισαν να διατεθεί ούτε μια αίθουσα απ τις δεκάδες άδειες στα σχολεία της πόλης μας. Αντίθετα έφτασαν στο σημείο να συγχωνεύουν τμήματα (πχ Γυμνάσιο Κατσικά), να παστώνουν τα παιδιά μας σε αίθουσες κλουβιά.
  • Να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες την ώρα που οι  ανάγκες είναι αυξημένες. Επιπλέον, φρόντισαν να απολύσουν καθαρίστριες και αυτές που προσλήφθηκαν  να τις στείλουν σε 3 και 4 σχολεία την ίδια ημέρα.
  • Να νομοθετήσουν 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δηλαδή ακόμη μια εργασιακή σχέση λάστιχο, μακριά από την ανάγκη της σταθερής και ασφαλούς εργασίας.

Κάνουν συνειδητή πολιτική επιλογή να μη δίνουν «τσακιστό» ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες σε Παιδεία – Υγεία και ταυτόχρονα επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Από τα 70 δις € που δίνουν στις επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο
δεν περισσεύει τίποτα για τη μόρφωση και την υγεία του λαού!

Ως Εργατικό Κέντρο καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους,  να βάλουν στο κάδρο των διεκδικήσεών τους  το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη μόρφωση και την  ασφάλεια των παιδιών μας. Να διεκδικήσουν μαζί με το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών στα σχολεία, να στρέψουμε τα βέλη μας σε κυβέρνηση, αστικά κόμματα, ΕΕ που θεωρούν την Παιδεία και την Υγεία κόστος, την ίδια ώρα που μπουκώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με δεκάδες δισ. ευρώ.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Περιφέρεια (Νομαρχία) για να   διεκδικήσουμε  τη διασφάλιση της υγείας στα σχολεία

Share.

Comments are closed.