Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου : Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα κινητοποίηση 20 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ψηφοδελτίου  της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έστειλαν αγωνιστικό  μήνυμα προς την Εργοδοσία του Κλάδου και την Κυβέρνηση.

ΟΙ εργαζόμενοι απαίτησαν και απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μέτρα προστασίας της υγείας τους.  

Με τη σημερινή κινητοποίηση έγινε ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της πάλης ενόψει της 20ης Απρίλης , μέρα πανελλαδικής δράσης όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού.    

Οι συγκεντρωμένοι αφού σχημάτισαν ένα “ανθρώπινο” σύνθημα με το μήνυμα τους στο Φάρο του ενετικού λιμανιού, φώναξαν συνθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για της 20 του μήνα.

Η ΔΑΣ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συνεδριάσει άμεσα και να προετοιμάσει την επιτυχία της κινητοποίησης στις 20 Απρίλη. Να οργανωθεί πλατιά ενημέρωση στους εργαζομένους με Συνέλευση και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους που θα βοηθήσουν στη μαζική συμμετοχή στον αγώνα μας.

Έχουμε πείρα για το πως να κινητοποιούμαστε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Το αποδεικνύουμε άλλωστε σε κάθε μας κινητοποίηση. 

Συνεχίζουμε δυναμικά διεκδικώντας:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Καμία απόλυση
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Να δoθεί ΤΩΡΑ έκτακτο κονδύλι για τις ανάγκες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και οι φοιτητριών της ΑΣΚΤ που βρίσκονται αυτές τις...

Παράρτημα των Βορειοδυτικών Συνοικιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών: Καταγγέλλουμε την εκδίκαση στο ΣτΕ για την απαλλοτρίωση της ΕΡΙΟΤΕΚ στη Ν. Ιωνία

Το Παράρτημα Βορειοδυτικών της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών,...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τη παράνομη προσωρινή κράτηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και παράνομη προσωρινή κράτηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ από δυνάμεις ασφαλείας...