1

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Το Προεδρείο της Π.Ο.Θ.Α μάς καλεί σε ενότητα με ποιον …

Ξεκίνησαν με την ενότητα με την εργοδοσία, που από την αρχή της Πανδημίας την καλούσαν σε διαμόρφωση κοινού πλαισίου για χρηματοδότηση του Πολιτισμού και κοινών κριτηρίων για το πώς θα μοιραστεί το χρήμα. Έκαναν κοινές συναντήσεις και έβγαλαν κοινό Δελτίο Τύπου. Ανέλαβαν ρόλο υπεράσπισης της Διοίκησης της Λυρικής για το θέμα της απόλυσης του χορευτή, ενώ εδώ και τέσσερεις μήνες δεν έχουν βγάλει μισή γραμμή-ανακοίνωση για τη στήριξη των αγώνων των freelancer μουσικών και του ΠΜΣ .

Συνεχίζουν σε ένδειξη ενότητας  με την Κυβέρνηση να διαλαλούν τα  οφέλη του νόμου Χατζηδάκη για τη λειτουργία των Σωματείων μας. Εμφανίζουν σαν εκσυγχρονισμό την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όταν αποδεδειγμένα γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι μια τέτοια διαδικασία είναι διαβλητή. Παράλληλα, αποσιωπούν τη δυνατότητα που δίνεται στους εργοδότες να παρεμβαίνουν άμεσα στις διαδικασίες μας. Δε λένε κουβέντα για την υποχρέωση των Σωματείων να παραδώσουν το σύνολο των αρχείων και των Μητρώων τους μαζί με όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μελών τους στο Υπουργείο και σε κάθε εργοδότη που θα τα χρειαστεί.  Αντίθετα αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να μην μπουν εργαζόμενοι του κλάδου του οπτικοακουστικού στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, που γίνονταν με 15 άτομα σε μια κλειδωμένη αίθουσα. Και δε φτάνει μόνο αυτό αλλά μάς εγκαλούν γιατί μπαίνουμε εμπόδιο σε διαδικασίες «λάστιχο», που τις τραβάνε κατά πώς τους συμφέρει. Για παράδειγμα, στην ΕΤΕΚΤ κλείνουν το Μητρώο για εγγραφές ένα μήνα πριν την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση ώστε να μη χάσουν τον έλεγχο, ενώ στο «Σωματείο εργαζομένων στο θέαμα, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό» (ένα σωματείο που δεν το ξέρουν ούτε τα μέλη του αλλά μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ομοσπονδία!!!) αφήνουν ανοιχτό το Μητρώο για εγγραφές ακόμα και το διήμερο των αρχαιρεσιών του, μήπως και αυξήσουν τα «κουκιά» τους. 

 

Τι είναι όμως αυτό που δε θέλουν να ενωθούν με τίποτα.

Στην αντίληψη της ενότητας αυτών των συνδικαλιστών δε χωρά η συμμετοχή τους στη μεγάλη σύσκεψη περισσότερων από 200 συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Σπόρτιγκ για να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Χατζηδάκη, δηλαδή δεν θέλουν να ενωθούν με τους εργαζόμενους που εναντιώνονται στους σχεδιασμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κυβερνήσεων τους.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μη δεχθεί να παραδώσει τα Μητρώα του Σωματείου του στην Κυβέρνηση και την Εργοδοσία. Να μη δεχτεί να γίνονται αρχαιρεσίες σωματείων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που καλούν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 4 Νοέμβρη ενάντια στην εφαρμογή του Ν. Χατζηδάκη. Συζητάμε πλατιά σε μαζικές διαδικασίες με τα μέλη μας την ανάγκη Απεργιακής απάντησης ενάντια στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς.