Κυριακή, 14 Αυγούστου

Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ιταλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

0

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Μαχητική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα από το ΠΑΜΕ και συνδικάτα ενάντια στις απαράδεκτες προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Ιταλία.

Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε ότι στην Ιταλία τα συνδικάτα USB και Si Cobas βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα κατηγορητήριο 350 σελίδων της Εισαγγελικής Αρχής της Πιατσέντζα στο οποίο τα συνδικάτα και συνδικαλιστές κατηγορούνται για «εγκλήματα» όπως περιφρουρήσεις απεργιών, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον κλάδο των μεταφορών-logistics. Με βάση αυτό το κατηγορητήριο πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με έρευνες σε σπίτια συνδικαλιστών και προσαγωγές 4 συνδικαλιστών της USB.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επίσης κατήγγειλε την στάση της Πρεσβείας που για το συγκεκριμένο θέμα υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των συνδικάτων με τον Αστυνομικό Υπεύθυνο Ασφαλείας της Πρεσβείας. Μετά την έντονη διαμαρτυρία της αντιπροσωπείας το υπόμνημα των συνδικάτων παρέλαβε εκπρόσωπος του Διπλωματικού Σώματος. Οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας δήλωσαν ότι η ενημέρωση που έχουν για το θέμα είναι από τα ΜΜΕ και δεν έδωσαν απαντήσεις για την απαράδεκτη αυτή δίωξη. Το ΠΑΜΕ μετέφερε την καταδική των εργαζομένων της Ελλάδας για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη και σημείωσε στο υπόμνημα που παρέδωσε:

Είναι προφανές ότι στην Ιταλία η εργοδοσία του κλάδου των logistics, θορυβημένη απο το την διογκούμενη οργή των εργαζομένων του κλάδου και την μαχητική δράση των συνδικάτων, αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό της Ιταλίας για να επιτεθεί στα συνδικάτα που αγωνίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι για την δολοφονία του Abd El Salam μετανάστη απεργού, μέλους της USB στον κλάδο των logistics,  δεν καταδικάστηκε κανείς, ενώ πριν 3 μήνες στήθηκε προβοκάτσια στα κεντρικά γραφεία της USB.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στα συνδικάτα της Ιταλίας USB και Si Cobas που στοχοποιούνται και διώκονται απο την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της Ιταλίας.

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Ιταλία

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

Να ελευθερωθούν ΤΩΡΑ οι συλληφθέντες συνδικαλιστές!

Κάτω τα χέρια απο την USB!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.