Απόφαση Συλλόγου Υπαλλήλων υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης για συμμετοχή στη συγκέντρωση 29/1 στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αναμενόμενη, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε με ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν τη λειτουργία τους, με πολλούς δρόμους προς τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν παγωμένα μες στον χιονιά και με εργαζόμενους να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους, είναι ντροπιαστικές. Στο Υπουργείο Τουρισμού, παρά τα γεγονός ότι ο σύλλογος έγκαιρα προειδοποίησε για τους κινδύνους της επόμενης μέρας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι  που ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες αποκλεισμένοι  για να φτάσουν ακόμα και την επομένη μέρα στα σπίτια τους, όταν το κατά τα άλλα πανέτοιμο «επιτελικό κράτος» ανήρτησε στις 11:53 τη με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107/24-01-2022 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών (ΑΔΑ: 623Π46ΜΤΛ6-ΜΝΓ) για πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων στις 12:00, όταν δηλαδή είχαν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Στο ίδιο έργο θεατές. Λίγους μήνες μετά τις πλημμύρες του Οκτώβρη σε περιοχές της Αττικής και τις εικόνες ντροπής με το βυθισμένο στα νερά λεωφορείο στο ύψος της αθηναϊκής Ριβιέρας, «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», λίγους μήνες μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου που κατέκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, πνευμόνων πρασίνου με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του λαού, είμαστε πάλι απροστάτευτοι στο έλεος του χιονιά αυτή τη φορά.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ δεν μπορεί να απεμπλέξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της που άφησε στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό, η οποία έχει εισπράξει μόνο τα τελευταία 15 χρόνια το ποσό των 3 δισ. ευρώ από διόδια, και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ από τα επικοινωνιακά παιχνίδια των εκάστοτε κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες και στημένες συνεντεύξεις της περιφερειακής αρχής Αττικής παραμονή της κακοκαιρίας μπροστά σε εκχιονιστικά μηχανήματα γνωστών εταιρειών («ο κρατικός μηχανισμός είναι απόλυτα προετοιμασμένος»), όσο και από κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου «ψάχνω λάθη, αλλά δεν βρίσκω» και «τα ίδια θα κάναμε» επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή τις  «συγνώμες» επί κυβέρνηση ΝΔ ή ότι για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή/ή κρίση…  Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, γιατί τις θεωρεί “ανεπίτρεπτο κόστος”.

Εξάλλου, το μόνο μέτρο προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ είτε σε συνθήκες πανδημίας είτε σε συνθήκες κακοκαιρίας είναι το LOCKDOWN με το γνωστό κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», που τη μια λέει «φύγετε για να σωθείτε» και την άλλη «μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε». Εδώ και τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι να αποκαταστήσουν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Ως εδώ λοιπόν! Το Σάββατο 29 Γενάρη 2022, στις 11:30 π.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υποδεχθούμε μαζικά τη μοτοπορεία από την πόλη της Πάτρας και να διαδηλώσουμε μαζί με τα σωματεία και τους φορείς στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για σύγχρονες υποδομές και μέσα προστασίας του λαού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει κορώνα-γράμματα τη ζωή μας για τα κέρδη των ομίλων! 

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ , στις...

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας: Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Όλοι σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο...