Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε το Σάββατο 15 και τη Κυριακή 16 του Ιουνίου 2013, την αποκλεισμένη Γάζα της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και μετέφερε στον αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των εργαζόμενων της χώρας μας.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επιβολή από το κράτος του Ισραήλ του πολύχρονου αποκλεισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Πέρρο, Γιώργο Ποντικό και Μπάμπη Βορτελίνο, είχε συναντήσεις με οργανώσεις και συνδικάτα του παλαιστινιακού λαού.

Το Σάββατο, την πρώτη μέρα της επίσκεψης στη Γάζα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών και με άλλα συνδικάτα.

Τα συνδικάτα της Παλαιστίνης μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γάζας, όπου η ανεργία ξεπερνάει το 45%, με μεγάλο ποσοστό της νεολαίας και των γυναικών να είναι άνεργοι, ενώ το 70% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους της Γάζας ήρθε για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, που παλεύει για την επιβίωσή του και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

Την Κυριακή η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και καταυλισμούς πολιτικών προσφύγων, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι τις βάρβαρες συνέπειες ενός απάνθρωπου αποκλεισμού που καταδικάζει χιλιάδες κατοίκους της Γάζας, ακόμα και στην πείνα. Επίσης επισκέφτηκε και περιοχές που είχαν δεχτεί αεροπορικές επιθέσεις οι οποίες κατέστρεψαν κτίρια και υποδομές, το 2008. Σε συναντήσεις με πρόσφυγες και σε συζητήσεις μαζί τους ήταν φανερό ότι χιλιάδες άνθρωποι ζούνε καθημερινά με το φόβο πως μπορεί να δεχτούν αεροπορική επίθεση ή βομβαρδισμούς από το στρατό του Ισραήλ, ανά πάσα στιγμή.

Με τον αποκλεισμό, που έχει επιβάλει το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική και για τους αγρότες και για τους ψαράδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βιοπαλαιστές ψαράδες ουσιαστικά δεν μπορούν να ψαρέψουν αφού τους επιτρέπεται μόνο μέχρι τα 3 μίλια από την ακτή, καθώς αν ξεπεράσουν αυτή την απόσταση επεμβαίνει η Ακτοφυλακή του Ισραήλ.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μετέφερε στα συνδικάτα την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος και της εργατικής τάξης της Ελλάδας, κατήγγειλε την προσπάθεια ενοχοποίησης του κινήματος αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της τρομοκρατίας και τόνισε ότι ο πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός.

Κατήγγειλε ακόμη τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, για άλλη μια φορά, επανέλαβε τη στήριξη του ταξικού κινήματος της χώρας μας, στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για τη δημιουργία ανεξάρτητου βιώσιμου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τόνισε ότι ο κάθε λαός πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για την κυβέρνηση και το μέλλον του.

Όπως απαιτεί:

Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι.

Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα σπίτια τους.

Να σταματήσει κάθε αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την στάση της ITUC (της οποίας ο αντιπρόεδρος είναι Ισραηλινός) στο παλαιστινιακό πρόβλημα. Η ITUC υπηρετεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την Νέα Μέση Ανατολή.

Μετέφερε τη διεθνιστική αλληλεγγύη της ΠΣΟ. Οι εργαζόμενοι της Γάζας γνωρίζουν της δράση της και όπως είπαν οι ίδιοι, η ΠΣΟ είναι ο πραγματικό φίλος των εργαζόμενων της Παλαιστίνης και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους.

 

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ:

http://www.pamehellas.gr/images/photos/DSC_0010.JPG

 

http://www.pamehellas.gr/images/photos/DSC_0043.jpg

 

http://www.pamehellas.gr/images/photos/DSC_0066.JPG

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...