Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Εργαζομένων της AIRBUS Ενάντια στις Απολύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της AIRBUS σε όλο τον κόσμο για το δικαίωμα τους στην δουλειά.

Η πολυεθνική AIRBUS ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της για πάνω από 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία κ.α. ενώ την ίδια ώρα επιδοτείται με δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις.  Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα κέρδη των πολυεθνικών απαιτούν την θυσία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Όμως οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ήδη την κρίση των καπιταλιστών. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Απέναντι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν τις απολύσεις σε Ισπανία, Γαλλία κ.α. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους και απαιτεί την προστασία των θέσεων εργασίας τους.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

 

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια λαού και νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της Γαλλίας στη χθεσινή μεγάλη απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές της Γαλλίας, που χθες...

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Εδώ ο κόσμος καίγεται -στην κυριολεξία- από τους πολέμους και τη φτώχεια και η...

Καταγγελία της φασιστικής επίθεσης στην Πάτρα

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη...