Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ: Καμία απόλυση στο “Intime Photo Agency”

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ «ΙΝΤΙΜΕ photo agency»

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ καταδικάζουν την εκδικητική και καταχρηστική απόλυση συνάδελφου από το πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ photo agency. 

Η απόφαση της εργοδοσίας του πρακτορείου, δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων που το τελευταίο διάστημα οργανώνονται και διεκδικούνε να τους πληρωθούν οι βενζίνες τους εν ώρα εργασίας για θέματα του πρακτορείου, καθώς και τα σέρβις των ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως πολύ καλά ξέρετε οι φωτορεπόρτερ πληρώνονται ένα πενιχρό μισθό για μια δουλειά που είναι πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική. Από αυτό το χαμηλό εισόδημα η εργοδοσία όλου του κλάδου μας βάζει να πληρώνουμε βενζίνες και σερβις για να κάνουμε δουλειές που συνδέονται άμεσα με το πρακτορείο. Είναι παράλογο να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε τα κόστη που αντιστοιχούν στους εργοδότες. 

Η εργοδοσία του ΙΝΤΙΜΕ photo agency μπροστά στο αίτημα των εργαζομένων, όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους αλλά προέβη στην απόλυση συναδέλφου ο οποίος τελούσε χρέη αντιπρόσωπου της συλλογικής προσπάθειας. Παράλληλα, προσπαθεί να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων με συκοφάντηση, απειλές και τρομοκρατία. 

Αλλά μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά. Οι εργαζόμενοι απαντάμε με επιμονή, αλληλεγγύη, οργάνωση και αγωνιστικότητα. Δεν το βάζουμε κάτω, το δίκιο είναι με το μέρος μας.  

Διεκδικούμε :

– Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

– Αναίρεση της απόλυσης του συναδέλφου

– Πληρωμή βενζινών, σέρβις και προστατευτικού υλικού.

– Αυξήσεις μισθών

– Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Τα ντοκουμέντα της θυσίας των 200 της Καισαριανής ανήκουν στο λαό

Τα ντοκουμέντα της θυσίας των 200 της Καισαριανής ανήκουν στο λαό! Τιμούμε με απέραντο σεβασμό...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Ανακοίνωση για επίσκεψη Άδωνη Γεωργιάδη- Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 20/2

Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 20 Φλεβάρη, 10.00 π.μ. στην πύλη του...