Σωματείο Εργαζομένων Atos-Unify : Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Σωματείου

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Atos-Unify βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Ζητάμε σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας να έρθει σε διαβούλευση με το σωματείο και να συζητηθούν όλα τα ζητήματα μας συλλογικά.

Βάζουμε τέλος στην λογική της ατομικής διαπραγμάτευσης η οποία μας καθιστά χαμένους από χέρι. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους συναδέλφους που δουλεύουν On call , οι οποίοι είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις για την ρύθμιση της αποζημίωσής τους και αυτές μεταβλήθηκαν μονομερώς και βλαπτικά από την εταιρεία μειώνοντας την αποζημίωση του τηλεπικοινωνιακού τους κόστους.

Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να ρυθμίσει με ατομικές συμβάσεις και την πολιτική της τηλεργασίας με όρους που πάλι μπορούν να αλλαχτούν μονομερώς κατά την κρίση της και τα κέρδη της. Η ίδια η πολιτική περιέχει πολλά θολά σημεία τα οποία θέτουν υπό συζήτηση θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων που είναι χρόνια κεκτημένα στους χώρους εργασίας, όπως ζητήματα ωραρίου, υγιεινής και ασφάλειας, εργατικών ατυχημάτων.

Δεν υπογράφουμε τις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για την τηλεργασία και καλούμε να μην τις υπογράψει κανένας συνάδελφος, να μη μπει κανείς στη διαδικασία να διαπραγματευτεί ατομικά τους όρους δουλειάς και ζωής του.

Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες για δημιουργία και διεκδίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία θα ρυθμίζει συλλογικά, αποκλείοντας τις μονομερείς ενέργειες, τα παρακάτω εργασιακά ζητήματα:

Διεκδικούμε :

  1. Απαρέγκλιτη εφαρμογή του 8ώρου. Συνολική παραμονή στο χώρο εργασίας 8 ώρες συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 1 ώρας.
  2. Οικονομικοί όροι : Κανένας συνάδελφος κάτω από 1235 ευρώ. Να ισχύουν οι 3ετίες με 3%.
  3. Όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (interns) να μετατραπούν σε αορίστου με πλήρη δικαιώματα.
  4. Καμία βλαπτική μεταβολή στο καθεστώς oncall . Οι δημόσιες αργίες ανεξάρτητα σε ποιες μέρες θα πέσουν να αποζημιώνονται με το υψηλότερο ποσό ( ενδεικτικά 24 ώρες / ημέρα – 80 ευρώ /ημέρα ).
  5. Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς ,τουλάχιστον 8%, στις απολαβές όλων των εργαζομένων της εταιρείας.
  6. Για την τηλεργασία:
  • Η τηλεργασία να είναι εθελοντική και με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο.
  • Καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Σταθερό ωράριο για όλους. Τήρηση του ωραρίου με υποχρέωση του εργοδότη.
  • Η τηλεργασία να μην υποκαθιστά κανενός είδους άδεια (ασθένεια, γονική, αργίες κ.α)
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός, άλλα πάγια) να βαραίνουν αποκλειστικά τον εργοδότη.
  • Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μέτρα πρόληψης, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των τηλεργαζόμενων να είναι ο εργοδότης.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...