Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Ψήφισμα αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων στέλνει την αλληλεγγύη του για τις συνδικαλιστικές διώξεις και μηνύσεις ενάντια στην πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και των συναδέλφων μας.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τον Νοέμβρη του 2016 κήρυξε 4ωρη στάση εργασία ςκαιπραγματοποίησεκινητοποίησηυπεράσπισηςσυναδέλφουπουαπολύθηκεαπότα «DiscountMarkt» για εκδικητικούς λόγους. Κάνοντας μήνυση η εταιρεία, μετά από 6 χρόνιατοΤριμελέςΠλημμελειοδικείοΘεσσαλονίκηςκαταδίκασετηνπρώην πρόεδρο,  με την κατηγορία της «παράνομης βίας», σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, παρά τα τρανταχτά ψέματα και τις αντιφάσεις που υπήρχαν στο κατηγορητήριο.

Το 2017 «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης» και το «σωματείο στις επιχειρήσεις Καρυπίδη» καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από κατάστημα της εταιρίας DiscountMarket, προκηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας, με βασικό αίτημα να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καρυπίδη στην εταιρία DiscountMarket κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων.

ΤόσοηκαταδίκητηςπρώηνπροέδρουτηςΈνωσηςΘεσσαλονίκηςόσοκαιτονέοδικαστήριοπουεκδικάζεταισελίγεςμέρεςαπέναντισεσυναδέλφουςμετηνκατηγορίατηςσυκοφαντικήςδυσφήμισηςεντάσσεταιστηνσυνολικότερηεπίθεσηπουδεχόμαστε.

Παράνομη βία για τους μεγαλοεργοδότες και για όλες τις αστικές κυβερνήσεις είναι η άσκηση του συνδικαλιστικού μας δικαιώματος όπως η εξαγγελία απεργίας, το μοίρασμα ανακοίνωσης, η συζήτηση με τους εργαζόμενους εντός και εκτός των εργασιακών χώρων. Για αυτούς συκοφαντική δυσφήμιση είναι η αποτύπωση της αλήθειας και η οργάνωσή μας στα σωματεία για να διεκδικήσουμε μια ζωή που μας αξίζει.

Εμείς τους απαντάμε: Παράνομη βία είναι η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, η ακρίβειαπουπλήττειτοκουτσουρεμένοεισόδημάμας, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από την πανδημία, η εμπλοκή της χώρα μας στον πόλεμο που μακελεύει το λαό της Ουκρανίας, είναι η μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, που αντιμετωπίζουν την πόλη μας σαν τσιφλίκι τους με το πρόσφατο γεγονός της εισβολής των 4 Αμερικανονατοϊκώνσεδωμάτιοξενοδοχείου,όπου διέμενε με την οικογένεια της, 14χρονη μαθήτρια.

Συκοφαντική δυσφήμιση είναι η απόκρυψη της αλήθειας, οι νόμοι που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους χρησιμοποιούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι γιατί θέλουν να μας έχουν με σκυφτό το κεφάλι, να μην αγωνιζόμαστε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!! Του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη
  • Να αποσυρθούν οι μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων
  • Καμία ποινικοποίηση της δραστηριότητας των σωματείων
  • Καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται μόνο με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...