Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορ/ων Δ. Αττικής : Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Σε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις τους, οι εργαζόμενοι στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους, με  24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, συνέχεια της Στάσης Εργασίας που πραγματοποιούσαν από τις 3 το μεσημέρι.

Το ραντεβού γι αυτή την απεργία είχε δοθεί στις 13 Απρίλη, σε Γενική Συνέλευση, όταν οι λιμενεργάτες βρίσκονταν σε 24ωρη απεργία, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή ΣΣΕ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής στέκεται δίπλα στους απεργούς εργαζόμενους της COSCO.

 Ο αγώνας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας δίκαιος και είναι είδη νικητές.

 Είναι αγώνας ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που χτυπούν το λαϊκό εισόδημα, την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Είναι αγώνας για αξιοπρέπεια, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

 Η στάση τους, αποτελεί παράδειγμα αγώνα και δείχνει σε όλους τους εργαζομένους ότι η εργατική τάξη συσπειρωμένη και οργανωμένη, δεν τρομοκρατείται, δεν λυγίζει, δεν υποχωρεί.

Είναι η ζωντανή απάντηση σε όσους νομίζουν ότι με νόμους θα καταργήσουν την πάλη των εργαζομένων.

Η συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία και οι εργατικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν στο γύψο.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΣΥΓΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αποθήκες Logistic, σε καταστήματα και αποθήκες S/M,στα γραφεία σε μαχητική συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...