Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης: Για αναγκαστικές άδειες σε χώρο εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η εταιρεία Deloitte, λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, φρόντισε για μια ακόμη φορά να προτείνει στους εργαζόμενους να πάρουν τις τακτικές τους άδειες. Παράλληλα όμως, άρχισε να πιέζει με προσωπικά μηνύματα ώστε να δηλωθούν κάποιες μέρες άμεσα, καθώς το επόμενο διάστημα ξεκινάν τα περισσότερα projects και θα ήθελαν να «ξεφορτώσουν» τους συναδέλφους από κάποιες μέρες άδειας. Την στάση αυτή της Διοίκησης, έχουν αντικρούσει πολλές φορές στο παρελθόν οι εργαζόμενοι της Deloitte. Θα κάνουμε ξεκάθαρο στην εταιρεία ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του!

Θα κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η εταιρεία να εξαναγκάζει τους συναδέλφους να πάρουν ημέρες άδειας. Οι άδεια παρέχεται μετά από συμφωνία και των δύο μερών, για ξεκούραση και αναψυχή και δεν θα γίνει ένα ακόμα σχέδιο στα χέρια των εργοδοτών ώστε να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους και να εντατικοποιούν παραπέρα την εργασία μας!

Μετά την καταγγελία μελών του Σωματείου και της ΠΟΛ (Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστών), εκπρόσωπος μας, κάλεσε το τμήμα του HR της Deloitte. Αρχικά, μας έλεγαν ότι δεν έχουν καμιά πληροφορία περί αναγκαστικών αδειών. Στη συνέχεια, όμως ήταν ξεκάθαρη η αναδίπλωση της στάση της εταιρείας. Μάζεψαν τα λόγια τους και ισχυρίστηκαν ότι είναι προαιρετικές οι άδειες και δεσμεύτηκαν να το γνωστοποιήσουν σε όλους.

Κάνουμε επίσης γνωστό ότι ούτε τα έμμεσα κόλπα της εργοδοσίας δεν θα περάσουν, δεν μπορούν να απειλούν τους εργαζόμενους ότι αν δεν πάρουν τις προτεινόμενες άδειες θα τις χάσουν ή ότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια μέσα στο καλοκαίρι γιατί θα υπάρχουν πολλά Project και δεν θα βγαίνει η δουλειά.

Πόσο ακόμα οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη στην εργοδοτική ασυδοσία;

Πληρώνουμε τα βάρη της τηλεργασίας εδώ και πολύ καιρό και οι αυξήσεις-ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα, βλέπουμε να μεγαλώνει η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ωράρια λάστιχο και υπερωρίες χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, ενώ από την άλλη, τα κέρδη της εταιρείας να γιγαντώνονται.  

Για μια ακόμη φορά, είδαμε ότι με παρέμβαση του Σωματείου αναδιπλώθηκε η Διοίκηση της εταιρείας. Αποτελεί άλλη μια νίκη που δείχνει πως μόνο μέσα από την οργανωμένη αντίδραση μας μπορούμε να κόψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας, ο αγώνας δεν σταματάει! Η εταιρεία νομίζει ότι θα χορέψουμε στον ρυθμό της! Εμείς από την άλλη λέμε όχι! Δεν πάμε πίσω από τα πάγια αιτήματά μας για οριζόντιες αυξήσεις που θα εξασφαλιστούν μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της ζωής τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη της Ένωσης Λογιστών και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους!

Επόμενη μάχη η εργατική Πρωτομαγιά στην οποία δίνουμε αγωνιστικό περιεχόμενο. Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα-σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Ραντεβού σε ένα μαζικό μπλοκ της ΕΛΘ στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...